Κορωνοϊός: Μια νοσοκόμα στη Νέα Υόρκη η πρώτη που εμβολιάστηκε στις ΗΠΑ

Και στον Καναδά ο πρώτος εμβολιασμός

Πλάνα από τον πρώτο εμβολιασμό στις ΗΠΑ τη Δευτέρα 14/12. AP Hub Video

Ο πρώτος εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ είναι πλέον γεγονός και πραγματοποιήθηκε σε ιατρικό κέντρο της Νέας Υόρκης.

Κορωνοϊός: Τη Δευτέρα οι πρώτες παρτίδες εμβολίου Pfizer/BioNTech στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο πρώτος Αμερικάνος που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/ΒionTech είναι η νοσοκόμα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Σάντρα Λίντσεϊ, στο Εβραϊκό Ιατρικό Κέντρο του Λονγκ Άιλαντ.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί άρχισαν σήμερα στις ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ να πανηγυρίζει σε μια ημέρα που οι νεκροί από κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 300.000 και οι εισαγωγές και τα κρούσματα χτύπησαν και πάλι «κόκκινο».

Καναδάς: Σε βοηθό νοσηλεύτρια η πρώτη δόση

Και ο Καναδάς ξεκίνησε σήμερα την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού κάνοντας το εμβόλιο σε υγειονομικούς κι έγινε με αυτόν τον τρόπο η τρίτη χώρα παγκοσμίως που χορηγεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Η πρώτη δόση χορηγήθηκε στην Ανίτα Κουίντατζεν, μια βοηθό νοσηλεύτρια στο κέντρο Rekai, έναν οίκο ευγηρίας στο Τορόντο, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά. Η ίδια δήλωσε «ενθουσιασμένη» που ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε.

Μέλη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, φορώντας μάσκες, έσπευσαν να την χειροκροτήσουν, αμέσως μετά τον εμβολιασμό της.

«Σήμερα, πραγματικά, κάναμε στροφή 180 μοιρών», δήλωσε ο γιατρός Κέβιν Σμιθ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πανεπιστημιακού ινστιτούτου Michener, όπου έγινε το εμβόλιο.

«Η ίδια εργάστηκε ακούραστα όταν έπληξε η πανδημία Covid-19 τον οίκο ευγηρίας, κάνοντας συχνά διπλές βάρδιες», σύμφωνα με μια ανακοίνωση. Άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι έκαναν τα πρώτα εμβόλιά τους μετά τη νοσηλεύτρια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top