Χριστούγεννα: Συμβουλές για ασφαλείς συναθροίσεις τις ημέρες των γιορτών

Τι πρέπει να προσέξουμε σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη

Για ελαφρά υποχώρηση στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας έκανε λόγο ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ενώ έδωσε χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς γιορτές.

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη στο ΕΣΥ. Στην Αττική οι διαγνώσεις ήταν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ στην Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε μείωση 20%.

Κορωνοϊός: Χαμηλός και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων - 62 οι νεκροί

Σύμφωνα με τη σημερινή γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, τα 184 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 163 στη Θεσσαλονίκη.

Συμβουλές για ασφαλείς συναθροίσεις στις γιορτές

Σημαντικές συμβουλές για τον ασφαλή εορτασμό των Χριστουγέννων έδωσε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι την εορταστική περίοδο επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι και εννέα ατόμων στο σπίτι.

Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: Μόνο με μία ακόμα οικογένεια

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και παραμένουν μεγάλο στοίχημα οι επόμενες δύο εβδομάδες. Η πιο ασφαλής επιλογή θα ήταν να μην συναντηθούμε με άλλα νοικοκυριά. Εφόσον επιλέξουμε να συναντηθούμε υπάρχουν απλές οδηγίες για τις ασφαλέστερες συναντήσεις» τόνισε.

«Αν έχουμε συμπτώματα, να μην έρθουμε σε καμία επαφή. Να φοράμε μάσκα, ειδικά όταν έχουμε παππούδες, γιαγιάδες ή άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, να έχουμε καλό εξαερισμό των χώρων και να αποφύγουμε τους εναγκαλισμούς και τα φιλιά. Πρέπει όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους προστατεύσουμε πάση θυσία», σημείωσε.

Τόνισε την ανάγκη να δημιουργήσουμε τη λεγόμενη «κοινωνική φούσκα», δηάδή να συναντηθούμε με τα ίδια άτομα και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top