Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: Μόνο με μία ακόμα οικογένεια

Ετοιμάζεται σχέδιο για τις ημέρες των γιορτών

Με τον κορωνοϊό πανταχού παρών και τα κρούσματα να μας το θυμίζουν διαρκώς, οι Έλληνες ετοιμάζονται με βαριά καρδιά για τις διαφορετικές αυτές γιορτές των Χριστουγέννων. 

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε περίπτωση το… ρεβεγιόν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δε θα είναι όπως το έχουμε συνηθίσει και θα μπορούμε να καλέσουμε σε αυτό το πολύ μία ακόμα οικογένεια. 

Χριστούγεννα lockdown: Ρεβεγιόν το μεσημέρι... και αυστηρά οικογενειακώς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια ρύθμιση, προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μετακινηθούν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

«Η απάντηση στο ερώτημα πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν είναι με ασφάλεια. Το επόμενο ζήτημα είναι αν θα προβλεφθεί κάποια ειδική διαδικασία, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι συγγενικού ή φιλικού του προσώπου. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», είπε. 

Κορωνοϊός: Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν τις φετινές γιορτές

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ της Κυριακής, 12 Δεκεμβρίου, και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, θα ισχύει από τις 22:00 μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα. 

«Δε θα έχουμε επέκταση για μετά τα μεσάνυχτα. Από εκεί και πέρα, έχουμε πει ότι για το ρεβεγιόν θα είναι η οικογένεια μόνη της ή το πολύ-πολύ με ακόμη μία οικογένεια ή 9 άτομα», συνέχισε ο κ. Πέτσας.

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Πάνω σε αυτό το θέμα μάλιστα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Α. Λινού, είπε πως φέτος το ρεβεγιόν μπορεί να γίνει με τους ανθρώπους που αποτελούν την «κοινωνική φούσκα» μας, με την προϋπόθεση βέβαια πως από την έναρξη του lockdown αυτοί δεν έχουν έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους. 

Lockdown: Κλειστά τα καταστήματα - Μόνο με click away οι αγορές

Πρότεινε επίσης το ρεβεγιόν να γίνει το μεσημέρι, αντί το βράδυ, σε περισσότερο οικογενειακή ατμόσφαιρα, ώστε να το απολαύσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. 

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τα δεδομένά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, απαγορεύονται τα… ρεβεγιόν μακριά από το σπίτι καθώς θα πρέπει κάθε ένας που θέλει να μετακινηθεί τις νυκτερινές ώρες να στέλνει SMS στο 13033 που να δικαιολογεί την συγκεκριμένη μετακίνηση.

Χριστουγεννιάτικες αγορές με click away σε τρία βήματα

Θα είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κάποιος από το σπίτι του την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ή άλλη νύχτα των εορτών διότι δε θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς να δικαιολογεί γιατί μετακινήθηκε. 
Κάποιος που θα θελήσει να πάει να γιορτάσει σε άλλο σημείο, μακριά από το σπίτι του, δε θα μπορέσει να το κάνει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top