Χριστουγεννιάτικες αγορές με click away σε τρία βήματα

Τι είναι το e-shop και το e-commerce

Με τη μέθοδο του «click away» θα εξυπηρετούνται την περίοδο των γιορτών οι καταναλωτές, ώστε να μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με ασφάλεια και χωρίς τη μεσολάβηση courier.

Γεωργιάδης: Κλειστά τα εμπορικά κέντρα και αγορές μόνο με click away

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) εξηγεί πώς θα λειτουργεί το «click away», το οποίο περιλαμβάνει τρία βήματα:

  1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος
  2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν
  3. Με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

«Η μέθοδος του click away θα αποτελέσει τον μόνο τρόπο για τα εμπορικά καταστήματα, να πωλούν τη περίοδο της εορταστικής αγοράς των Χριστουγέννων» αναφέρει το ΕΒΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε τονίσει ότι δε θα μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα καταστήματα στο click away, παρά μόνο όσα έχουν είσοδο στον δρόμο.

«Υπάρχει πρόβλεψη και για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop. Είμαστε μια κυβέρνηση για όλους, όχι μόνο για τους μεγάλους. Θα τα ανακοινώσουμε όλα συγκροτημένα. Καταλήξαμε σε αυτό που μπορεί να γίνει. Συζητήσαμε πολλές ώρες με τους λοιμωξιολόγους», είπε.

Τι είναι το e-shop και το e-commerce

Ο όρος του «click away» μοιάζει αρκετά με τους όρους του «e-shop» και του «e-commerce», ωστόσο πρόκειται για διαφορετικές έννοιες. Αναλυτικά:

Ένα e-shop ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι «ο τόπος» μέσα στο διαδίκτυο όπου μια εταιρεία μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της. Είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα όπου οι πελάτες μπορούν να «επισκέπτονται» από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στο internet από το κινητό ή τον φορητό υπολογιστή τους.

Το e-commerce ή ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο επίσης αναφέρεται ως διαδικτυακό εμπόριο (Internet commerce), αποτελεί τη μεταφορά χρημάτων και δεδομένων για την εκτέλεση συναλλαγών σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Είναι ο συνδυασμός καινοτόμων πληροφοριακών και επικοινωνιακών τεχνολογιών, που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop), για την υποστήριξη και την ολοκλήρωση διαδικαστικών και στρατηγικών καθηκόντων για τις πωλήσεις τους, χωρίς τη χρήση φυσικών αντιγράφων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top