Κορωνοϊός: Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν τις φετινές γιορτές

Τι ανοίγει και τι μένει κλειστό από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Η πανδημία συνεχίζει να χτυπά το υγειονομικό μας σύστημα χωρίς να υποχωρεί, όπως όλοι περιμέναμε, παρά το δεύτερο lockdown στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας.

Έτσι, η ελπίδα να ανοίξει η αγορά από Δευτέρα έπεσε στο κενό και προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάσταση, άλλαξε ο σχεδιασμός, με αποτέλεσμα να βγούμε για ψώνια με μεγάλη προσοχή και σε λίγα καταστήματα. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Σπύρος Λάμπρου, τα νούμερα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν οι ειδικοί. Τα κρούσματα δεν έπεσαν, οι Εντατικές δεν κατάφεραν να πάρουν ανάσα, και έτσι σήμερα ο Στέλιος Πέτσας και ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισαν ότι η αγορά δε θα ανοίξει με τον τρόπο που ελπίζαμε.

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Μεσημεριανό… Ρεβεγιόν θα κάνουμε φέτος

Φέτος δε θα υπάρξει ρεβεγιόν όπως το ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Οι μετακινήσεις απαγορεύονται από τις 22:00 έως τις 5:00 τα ξημερώματα άρα ή θα φάμε μεσημέρι με την κατάσταση να «φέρνει» λίγο από Πάσχα ή θα κάτσουμε στο τραπέζι από τις 7 το απόγευμα με το σκηνικό να θυμίζει… Ευρώπη. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο οι καλεσμένοι μας να έρθουν να φάμε αργά και να τους στρώσουμε να κοιμηθούν σπίτι μας. 

Lockdown: Κλειστά τα καταστήματα - Μόνο με click away οι αγορές

Κορωνοϊός: Τι ανοίγει από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Από την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγουν κομμωτήρια, κουρεία, τα αμιγώς βιβλιοπωλεία (δηλαδή όσα πουλάνε αποκλειστικά βιβλία και όχι άλλα είδη) και τα ΚΤΕΟ. 

Τα κομμωτήρια θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ χωρίς να υπάρχει αναμονή πελατών. Όλα θα γίνονται μόνο με ραντεβού. Ένας θα βγαίνει και ένας θα μπαίνει. Το ίδιο θα ισχύει και στα ΚΤΕΟ.

Χριστουγεννιάτικες αγορές με click away σε τρία βήματα

Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο για δύο ημέρες. Ανήμερα των Χριστουγέννων και ανήμερα των Φώτων, ενώ μέσα στους ναούς θα επιτρέπονται 9 άτομα το ανώτερο όριο. 25 άτομα θα επιτρέπονται στις μητροπόλεις και ευθύνη θα έχει η κάθε μητρόπολη για το πόσα άτομα θα είναι μέσα.

Αγιασμός των υδάτων την ημέρα των Φώτων δε θα γίνει σε ανοιχτό χώρο αλλά μεμονωμένα σε ναούς, πάλι με λίγα άτομα.

«Μόλις 35.000 επιχειρήσεις διαθέτουν e- shop και θα ανοίξουν με click away»

Τι δεν ανοίγει τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Καταστήματα παιχνιδιών και κέντρα αισθητικής (νυχάδικα, σολάριουμ, ενημέρωση προσώπου) συνεχίζουν με το λουκέτο, ενώ οι κυρίες θα μπορούν να κουρευτούν όχι όμως και να φτιάξουν τα νύχια τους. Κλειστά θα παραμείνουν και τα διαιτολιγικά γραφεία, επομένως φάτε με... φειδώ στις γιορτές!

Κομμωτήρια: Απαγορεύεται να προσφέρουν υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top