Click away: Την Κυριακή ξεκινούν οι αγορές από τα καταστήματα

Πώς θα γίνεται η μετακίνηση, η παραγγελία και η πληρωμή

Ο φόβος μήπως δούμε και στη χώρα μας εικόνες σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν έξω από τα Harrods στο Λονδίνο φοβήθηκε η κυβέρνηση και γι’ αυτό αποφάσισε τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά και οι αγορές να γίνονται μόνο με το σύστημα click away.

Lockdown: Κλειστά τα καταστήματα - Μόνο με click away οι αγορές

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να προαγοράσουν το προϊόν που επιθυμούν και να το παραλάβουν από εξωτερικό χώρο του καταστήματος. 

Αγορές με click away

Πώς θα γίνεται η αγορά με το σύστημα click away

Lockdown: Ανοίγουν τη Δευτέρα τα κομμωτήρια

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το σύστημα click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή. Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι ταχυμεταφορές έχουν φτάσει στα όρια της λειτουργίας τους και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στις παραδόσεις είναι τεράστιες. 

Πώς θα γίνονται οι αγορές με click away

Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας. Θα πληρώνει έξω από το κατάστημα μέσω POS ή θα έχει προπληρώσει με πιστωτική/χρεωστική κάρτα. Κατά την παραλαβή της παραγγελίας του θα πρέπει να έχει μαζί του το email επιβεβαίωσης με την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής, είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής. 

Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Μόνο ένας άνθρωπος θα μπορεί να πηγαίνει στο κατάστημα για να παραλάβει την παραγγελία, στέλνοντας SMS στο 13033 με κωδικό 2.

Τσουχτερά πρόστιμα αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού

Σε περίπτωση που παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού και δεν τηρηθούν τα μέτρα, ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο κλείσιμο και της λειτουργίας click away. 

Χριστουγεννιάτικες αγορές με click away σε τρία βήματα

Ουρές θα επιτρέπονται έως εννέα άτομα και η απόσταση μεταξύ των ατόμων θα πρέπει να είναι τα δύο μέτρα. 

Όποιος καταστηματάρχης βάλει μέσα στο κατάστημα πελάτη θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες. 

Παγώνη: «Να μην ανοίξουν οι εκκλησίες. Από Σεπτέμβρη η κανονικότητα»

Το σύστημα click away θα λειτουργεί σε επιχειρήσεις που έχουν μόνο είσοδο - έξοδο σε δρόμο και εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα. 

Πληροφορίες και καταγγελίες μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές στο 1520 του υπουργείου Ανάπτυξης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top