Παγώνη: «Να μην ανοίξουν οι εκκλησίες. Από Σεπτέμβρη η κανονικότητα»

«Με 100 νεκρούς την ημέρα δε μας ενδιαφέρει το ρεβεγιόν»

Κατά του ανοίγματος του λιανεμπορίου, αλλά και των εκκλησιών τάχθηκε για μια ακόμα φορά η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τα κρούσματα κορωνοϊού δεν υποχωρούν.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για να προχωρήσουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Στην επόμενη εβδομάδα μετά το άνοιγμα μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και μετά θα λέμε γιατί άνοιξαν τα μικρά μαγαζιά», είπε η κ. Παγώνη στο Mega.

Γώγος: «Τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν 7 Ιανουαρίου»

Πρόσθεσε ακόμα πως ούτε οι εκκλησίες πρέπει να ανοίξουν και πως όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. 

«Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αν μια φορά Χριστούγεννα δεν πάει ο κόσμος στην εκκλησία. Δεν πρέπει να ανοίξουν οι εκκλησίες για τον κόσμο», τόνισε.

Προέβλεψε μάλιστα ότι η κατάσταση αυτή με τους περιορισμούς και τα μέτρα θα κρατήσει όλη τη χρονιά και θα μπούμε σε μια κανονικότητα από Σεπτέμβριο. 

Δημοσκόπηση: Ποιοι είναι πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

«Όταν έχουμε 100 θανάτους την ημέρα δεν μας απασχολεί πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν. Το πρόβλημα είναι πώς θα ξεκινήσουμε να κάνουμε τα εμβόλια. Δεν νομίζω να προλάβουμε ούτε το Πάσχα. Περιμένουμε τέλος Ιουνίου να έχει κάνει το εμβόλιο ένα 55-60% του πληθυσμού. Μετά το καλοκαίρι θα μπούμε σε μια κανονικότητα», δήλωσε.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των κομμωτηρίων, η κ. Παγώνη τόνισε πως είναι ελεγχόμενοι χώροι, όπου ο κόσμος θα προσέρχεται με ραντεβού και θα μπορούν να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας. 

Lockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Τέλος ανέφερε πως είναι λογικό να μην πέφτουν ακόμα τα κρούσματα. 

«Όταν νοσηλεύονται πάνω από 3.500 άτομα είναι αναμενόμενο ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να διασωληνωθεί. Περιμέναμε να μειωθούν πολύ πιο γρήγορα τα κρούσματα αλλά αυτό δεν έγινε. Η Βόρεια Ελλάδα είναι ακόμα στο κόκκινο. Υπάρχουν νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη που ξεκινούν εφημερία με ένα ή δύο κρεβάτια ΜΕΘ», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top