Lockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Ποιες επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν με το σύστημα «click away»

Πώς θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα

Με μεγάλη αγωνία αναμένουν σήμερα οι πολίτες τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για το ποια καταστήματα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και πάλι από Δευτέρα. 

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 11:00 το πρωί και τα σενάρια για το τι θα περιλαμβάνουν δίνουν και παίρνουν. 

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Ανοίγουν τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο

Χθες η επιτροπή λοιμωξιολόγων τάχθηκε κατά του ανοίγματος του λιανεμπορίου, όμως μετά τις τελευταίες συσκέψεις φαίνεται πως έχει αποφασιστεί να ανοίξουν τουλάχιστον τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, ενώ κάποια άλλα καταστήματα θα δουλέψουν με τη μέθοδο «click away».

Με αυστηρά μέτρα ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, σίγουρο πρέπει να θεωρείται το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων, με την τήρηση όμως πολύ αυστηρών μέτρων. 

Πέτσας: «Δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί»

Τα κομμωτήρια μάλιστα πιθανόν να ανοίξουν από το Σαββατοκύριακο, κάτι όμως που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Πριν το κλείσιμο των καταστημάτων ίσχυαν τα εξής μέτρα, τα οποία αναμένεται να ισχύσουν και τώρα:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
  • Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.
  • Από Δευτέρα θα ανοίξουν και τα βιβλιοπωλεία μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα ισχύει αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 2, ενώ η υποχρέωση αποστολής μηνυμάτων θα παραμείνει και μέσα στις γιορτές για όλες τις μετακινήσεις.

Χριστούγεννα lockdown: Ρεβεγιόν το μεσημέρι... και αυστηρά οικογενειακώς

Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν με «click away»

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα οι κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης θα ανακοινώσουν και ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του «click away». 

Προτεραιότητα φαίνεται να έχουν τα καταστήματα παιχνιδιών, ενώ αναμένεται από Δευτέρα να ανοίξουν επίσης τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. 

Lockdown: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Σκέψεις υπάρχουν να ανοίξουν με τον ίδιο τρόπο και τα καταστήματα ρούχων και υποδημάτων, κάτι όμως που μένει να ξεκαθαριστεί σήμερα στην ενημέρωση. 

Σε όλα αυτά τα καταστήματα πάντως οι καταναλωτές θα αγοράζουν τα προϊόντα ηλεκτρονικά και θα πηγαίνουν στο κατάστημα να τα παραλαμβάνουν, σε ειδικό χώρο, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν στο εσωτερικό του. 

Χριστούγεννα με lockdown χωρίς εστίαση και ψυχαγωγία - Τι μπορεί να ανοίξει

Πάντως, το πρόβλημα με το άνοιγμα στους παραπάνω κλάδους είναι πως πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν με την μέθοδο «click away».

Τι θα γίνει με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα και για την εξαγγελία του πρωθυπουργού για Χριστούγεννα με την οικογένεια και μία ακόμα, με ανώτατο όριο τα εννέα άτομα σε κάθε σπίτι. 

Με λειτουργίες σε τρεις «βάρδιες» θα ανοίξουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα 

Ανοιχτό παραμένει επίσης το ζήτημα της παράτασης του ωραρίου για την ελεύθερη κυκλοφορία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως η απαγόρευση κυκλοφορίας να μετατεθεί αργότερα από τις 21:00 το βράδυ, πιθανόν από τις 23:00, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. 

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

Τέλος, όσον αφορά στη λειτουργία των εκκλησιων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άδεια εκκλησιασμού των πιστών για κάποιες συγκεκριμένες ημέρες, εν όψει των εορτών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top