Με λειτουργίες σε τρεις «βάρδιες» θα ανοίξουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα 

Η επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Να ανοίξουν για τους πιστούς οι ναοί την περίοδο των Χριστουγέννων, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ζητούν οι ιεράρχες. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης φαίνεται να είναι περισσότερες λειτουργίες τα Χριστούγεννα και τα Φώτα.  

Πέτσας: «Δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί»

Ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες. 

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα: Η απόφαση για το άνοιγμα  

Όπως ανέφερε η Ράνια Τραγόμαλλου στο αποκλειστικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, με αυστηρά μέτρα προστασίας θα προσέλθουν οι πιστοί στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνια. 

Παραμονή της Γέννησης του Χριστού  υπάρχουν σκέψεις ο Μέγας Εσπερινός να πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ και μία δεύτερη θεία λειτουργία να τελεστεί στις 11 το βράδυ.

Οι ιεράρχες επιθυμούν να ανοίξουν οι θύρες των ναών για την μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας. Ανήμερα των Χριστουγέννων,  ανάλογα με την δυνατότητες του κάθε ναού θα ακουστούν πιθανότατα οι λαμπροί ύμνοι σε τρεις λειτουργίες!  Η πρώτη στις 05.00 το πρωί, η δεύτερη στις 07:00 και η τρίτη στις 9:00, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. 

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο για τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, που τήρησε πίστα τα μέτρα στην γιορτή του πολυούχου Αγίου  Ανδρέα,  μνημόνευσε τις κλειστές εκκλησίες  το Πάσχα και επισήμανε:  

«Ο Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός δεν θα αντέξει έναν τέτοιον εορτασμό των Εορτών των Χριστουγέννων. Μεταφέρω το αίτημα του Λαού μου, το οποίο είναι και γενικότερο αίτημα, ώστε τηρουμένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, να λειτουργήσουν οι Ναοί με συμμετοχή πιστών». 

Το ίδιο θα συμβεί και  τα Φώτα. Τρεις θείες λειτουργίες ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Ο αγιασμός των Υδάτων στις περιοχές που παραδοσιακά   γίνεται, θα τελεστεί μόνο με την παρουσία του  ιερέα της ενορίας χωρίς  πιστούς. Υπάρχει και η σκέψη να αποφευχθεί η λιτάνευση και κάθε ιερέας να ρίξει το σταυρό στην κολυμπήθρα του ναού του. 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Να ανοίξουν οι εκκλησίες ζητούν  χριστιανικές οργανώσεις και ο  Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος  Πάντως όταν αυτό συμβεί μέσα στους ναούς  ανάλογα με τα τετραγωνικά θα επιτρέπεται και συγκεκριμένος αριθμός πιστών. Αποστάσεις  θα τηρούνται απαρέγκλιτα και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική.  

ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Η ηγουμένη της Μονής Ρούσσο στα Μετέωρα έχασε την μάχη με τον κορωνοιοό. Ένας  μοναχός  πέθανε από επιπλοκές της COVID-19 στο Άγιον Όρος, όπου συνολικά έξι Μοναστήρια βρίσκονται σε καραντίνα. Θετικός στον κορωνοιο μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Καστοριάς, Σεραφείμ.   .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top