Τι θα γίνει με τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα: Η απόφαση για το άνοιγμα  

Κρίσιμη επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου και «αντάρτικο» Μητροπολιτών  

Κρίσιμη για το αν θα υπάρξει απόφαση να ανοίξουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα θα είναι η επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, όπως επισήμανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Κονιδάρης: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Την ίδια ώρα «πονοκέφαλο»  προκαλούν σε κυβέρνηση και ιεραρχία οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Κέρκυρας με το «αντάρτικο» στις αποφάσεις της Πολιτείας  

Ο μεν Ξάνθης κ. Παντελεήμων είπε ότι ανοίγει τις εκκλησίες και κάλεσε τους πιστούς να κοινωνήσουν, με το επιχείρημα ότι ο Δεκέμβριος έχει πολλές γιορτές, αν και η Ξάνθη είναι μια «κόκκινη» περιοχή.  

Ο δε Κερκύρας κ. Νεκτάριος - ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έχει παραβεί ήδη μια φορά τα μέτρα και αθωώθηκε στη δίκη-   είπε ότι  η εκκλησία είναι «εν διωγμώ»!   

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες με αφορμή την εορτή του πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος στις 12 Δεκεμβρίου, από την  παραμονή μέχρι την επόμενη μέρα (11-13 Δεκεμβρίου) και οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα πέντε φορές την ημέρα.  

Όπως σχολίασε  η Κ. Μακρή «κάνουν αντάρτικο και ρίχνουν τουφεκιές στον αέρα, αγνοώντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου που τους δεσμεύει», ενώ πρόσθεσε ότι έτσι  «επιχειρούν να βάλουν τρικλοποδιά και στον Αρχιεπίσκοπο που διαπραγματεύεται σκληρά με τον πρωθυπουργό για να ανοίξουν  οι ναοί, με την Ιερά Σύνοδο να πιέζει αυτό να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου και την κυβέρνηση να θέλει να πάει προς 21 του μηνός, για να κερδηθεί άλλη μία εβδομάδα».  

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο για τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας

Η πληρότητα στις εκκλησίες πάντως δε θα ξεπερνάει το 10%,  δηλαδή ουσιαστικά θα βρίσκονται πολλοί λίγοι πιστοί εντός των ναών και σε αυτό συμφωνούν και οι δύο  πλευρές. 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΝΘΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟY

Την ίδια ώρα η Εκκλησία πενθεί τον πρώην Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Αλέξιο, ο οποίος έπασχε από τον κορωνοϊό και έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 88 ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top