Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι νέες μετρήσεις στα λύματα

Ευχάριστα τα νέα για την πόλη

Δείτε στο ρεπορτάζ από το μεσημερινό δελτίο ειδήσεων του Star στις 8 Δεκεμβρίου ποια είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας.

Ευχάριστα φαίνεται να είναι τα νέα για τη Θεσσαλονίκη μετά τις τελευταίες μετρήσεις του ΑΠΘ για τα ποσοστά του γονιδιώματος του κορωνοϊού στα λύματα της πόλης.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το χωριό Ραπτόπουλο - Εντοπίστηκαν 30 κρούσματα

O πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Real Fm ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που έγιναν από τη διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου είναι ενθαρρυντικά.

Βόλος: Νεκρά από κορωνοϊό δύο αδέρφια με διαφορά λίγων ωρών

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%, γεγονός που σημαίνει πως η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα, που είχε επιπεδοποιηθεί για περίπου επτά μέρες, πλέον καταγράφει πτώση.

Κορωνοϊός: Όχι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 λένε οι λοιμωξιολόγοι

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα.

Ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε, επίσης, ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου και επισήμανε ότι τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως.

«Ναι μεν πάμε καλύτερα αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτοντας πως «δεν είμαστε στο επίπεδο εκείνο που θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε την οποιαδήποτε άρση του όποιου μέτρου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top