Ένταση στο κέντρο για την επέτειο Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές

Κλειστοί σταθμοί μετρό - Επεισόδια στα Χανιά και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Σκηνικό έντασης στήθηκε από νωρίς στα Εξάρχεια. Αρκετοί πολίτες έσπευσαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο, που έπεσε νεκρός πριν από 12 χρόνια ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει, ενώ έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 100 προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, εκ των οποίων οι 60  έχουν γίνει στα Εξάρχεια.

12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια

Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονται παντού, ενώ ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις και στα αστυνομικά τμήματα, όπου οι αρχές φοβούνται καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων.

Κοντά στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου έγιναν αρκετές απο τις προσαγωγές, λόγω της απαγόρευσης συγκεντρώσεων, ενώ  η Αστυνομία έχει φτιάξει ένα «τείχος»  στη Μεσολογίου και ελέγχει όποιον περνάει. Υπήρξαν στιγμές έντασης και σε άλλες περιοχές στην Αθήνα, με οργανωμένες ομάδες που κατευθύνονταν στο μνημείο Γρηγορόπουλου και παρεμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.  

 Ένταση και επεισόδια υπήρξαν και στα Χανιά, στην πλατεία δημοτικής αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν οκτώ προσαγωγές.

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Χθες η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν κλειστοί οι σταθμοί  Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1,2 και 3 του μετρό.  


Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Συγκεκριμένα, με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν από τις  11 π.μ. και οι σταθμοί Αττική, Ευαγγελισμός και Μέγαρο  Μουσικής του Μετρό, ενώ αργότερα με νέα εντολή της  έκλεισαν και οι σταθμοί Συγγρού - Φιξ, Νέος Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας και Κεραμεικός, καθώς και οι σταθμοί  Κάτω Πατήσια, Άγιος Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής 1. Κλειστοί και οι σταθμοί Μεταξουργείο, Αμπελόκηποι και Πανόρμου. 

 

Κλειστοί έξι σταθμοί του μετρό την Κυριακή


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top