Προληπτικά σε ΜΑΦ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Βρέθηκε θετικός στον κορονωϊό

Νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό»

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Σε καραντίνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το βράδυ εμφάνισε πυρετό 37,7 και αποφασίστηκε η νoσηλεία του. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται προληπτικά στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας σε καλή κατάσταση, όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις.  Η γιατρός που τον έχει αναλάβει είναι η κυρία A. Κοτανίδου, ενώ τον είδε και ο κ. Τσιόδρας.

Σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού με κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Λίγο πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο ίδιος, μέσω των συνεργατών του έστελε το δικό του μήνυμα. 

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και υπογράμμισε την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας βρισκόταν σε καραντίνα μετά από  κρούσματα που εντοπίστηκαν μεταξύ ιεραρχών, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. 

Θετικός στον κορωνοϊό και ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Συνολικά είχαν νοσήσει έξι ιεράρχες και είχαν μπει σε καραντίνα 16, ανάμεσά τους και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Χ. Κονιδάρη, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, ο Μακαριότατος υποβλήθηκε σε rapid test και σε μοριακό έλεγχο μετά από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις 6 Νοεμβρίου και βγήκε αρνητικός. Αρνητικός βγήκε και το προηγούμενο Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Τη Δευτέρα το βράδυ  υποβλήθηκε σε νέο τεστ και χθες βρέθηκε θετικός.

Θετικοί στον κορωνοϊό είχαν διαγνωστεί ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος.

Δείτε ολόκλρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top