Κέρκυρα: Για πρώτη φορά μητέρα θετική στον κορωνοϊό γέννησε με καισαρική

Τα μέτρα που ελήφθησαν

Δείτε στο βίντεο την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 16 Νοεμβρίου.

Μια ευχάριστη είδηση εν μέσω πανδημίας που έρχεται από την Κέρκυρα μας δίνει χαμόγελα και δύναμη να συνεχίσουμε τη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς μητέρα θετική στον ιό έφερε στον κόσμο με καισαρική ένα υγιέστατο μωράκι.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι το πρώτο νοσοκομείο στην ελληνική περιφέρεια που κατάφερε να πραγματοποιήσει με ασφάλεια τοκετό σε θετική στον κορωνοϊό γυναίκα.

γέννα κορωνοϊός - Κέρκυρα

Το ιατρικό προσωπικό μετά την επιτυχημένη καισαρική σε μητέρα θετική στον κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πραγματοποιηθεί η καισαρική, έπρεπε να ληφθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης: οι γιατροί πρέπει να έχουν ιδιαίτερη εξειδίκευση, όπως επίσης και να φορούν ολόσωμες στολές, καθώς αντιμετωπίζουν περιστατικό με υψηλή μεταδοτικότητα. Ειδικός χειρισμός απαιτείται και στις χειρουργικές κινήσεις, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβαση χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο το βρέφος. 

Για την ιδιαίτερη αυτή ημέρα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έκανε ξεχωριστή αναφορά στο twitter γράφοντας: «Πρώτη καισαρική τομή σήμερα στο Γ.Ν. Κέρκυρας σε εγκυμονούσα θετική στον Covid-19. Μπράβο σε όλους τους άξιους επιστήμονες που δείχνουν τον δρόμο. Η ζωή θα νικήσει».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος τοκετός στη χώρα μας σε θετική μητέρα στον κορωνοϊό είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Και τότε, η μητέρα δεν είχε μεταδώσει τον ιό στο νεογέννητο βρέφος και μετά την καισαρική τομή είχε παραμείνει για 14 ημέρες σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top