«Πνίγηκε» η Κρήτη: Απεγκλώβισαν ετοιμόγεννη γυναίκα

Κινδύνευσαν τουλάχιστον 20 παιδιά

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν χθες στον δήμο Χερσονήσου στην Κρήτη που για μια ακόμα φορά «πνίγηκε» από τη χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια ετοιμόγεννη γυναίκα στη Χερσόνησο, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου γέννησε. 

κρήτη καταστροφές

Η περιοχή «χτυπήθηκε» άσχημα από τις ισχυρές νεροποντές, με αποτέλεσμα σπίτια και δρόμου να πλημμυρίσουν, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους. 

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη – Κινδυνεύουν άνθρωποι

Η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 450 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον νομό Ηρακλείου. Συνολικά διασώθηκαν 79 άνθρωποι, ανάμεσά τους 27 παιδιά. 

Ένα από τα άτομα που διασώθηκαν ήταν μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η οποία βρισκόταν στο σπίτι της στην Ανάληψη Χερσονήσου. Κάποια στιγμή την έπιασαν οι πόνοι του τοκετού και αμέσως ειδοποιήθηκαν η πυροσβεστική και άνδρες της ΕΜΑΚ για να τη βοηθήσουν. 

Κρήτη Πλημμύρεσ

Ενώ η γυναίκα πονούσε και είχε και τον φόβο της λόγω της νεροποντής, οι πυροσβέστες κατάφεραν να την μεταφέρουν στο μαιευτήριο, διασχίζοντας τους δρόμους που είχαν μετατραπεί σε επικίνδυνους χειμάρρους. 

Ο δήμαρχος Χερσονήσουν, Γ. Σέγκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως κινδύνεψαν να πνιγούν πάνω από 20 άνθρωποι και τελικά το χειρότερο σενάριο απεφεύχθη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση πυροσβεστών και ανδρών της ΕΚΑΜ. 

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους στην Κρήτη

Οι καταστροφές είναι τεράστιες και, όπως είπε, οι πλημμύρες οφείλονται σε αστοχίες σε τεχνικά έργα που έχουν γίνει στην περιοχή, μεταξύ αυτών κι ενός κομματιού του ΒΟΑΚ, που με την πρώτη δυνατή βροχή έστειλαν τεράστιους όγκους νερού προς τους οικισμούς του δήμου. 

Τεράστιες οι καταστροφές στην Κρήτη

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη Χερσόνησο, την Ανισσαρά, τις Γούβες, τις Γούρνες, την Ανάληψη, τη Σταλίδα και τα Μάλια. 

Επίσης, η πυροσβεστική δέχτηκε 120 κλήσεις στο Ρέθυμνο για αντλήσεις υδάτων, καθώς κι εκεί η κακοκαιρία χθες ήταν σφοδρή.  Μέχρι στιγμής έχει επέμβει σε 13 περιπτώσεις, ενώ έχει απεγκλωβίσει 8 άτομα. 

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Κρήτη

Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, όλες της οι δυνάμεις στην Κρήτη παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top