Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Προανακριτική για τις θεωρίες συνωμοσίας ιερέα

Τι ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια κηρύγματός του

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τις δηλώσεις ιερέα σχετικά κατά τη διάρκεια κηρύγματος που διατύπωσε θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό.

Παραλήρημα ιερέα στη Θεσσαλονίκη: «Θεϊκή παρέμβαση ο σεισμός στη Σάμο»

Ο ιερέας είχε υποστηρίξει ότι συγγενείς θυμάτων δωροδοκήθηκαν για να δεχθούν ως αιτία θανάτου των δικών τους ανθρώπων τον κορωνοϊό, ενώ αμφισβήτησε και τη χρήση μάσκας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή για να διερευνηθεί αν με τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στοιχειοθετούνται αδικήματα.

Χανιά: Κάλεσμα ιερέα να κοινωνήσουν οι ασθενείς του νοσοκομείου

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο προϊστάμενος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με δύο σκέλη:

- Να διερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας που έκανε ο αρχιμανδρίτης για τους συγγενείς θυμάτων κορωνοϊού.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο εισαγγελέας καλείται να αναζητήσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορά δημοσίους υπαλλήλους και γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων ή της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης από ιδιώτες γιατρούς. Ο ιερέας θα κληθεί να καταθέσει ενόρκως για να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του.

- Ο ιερέας θα κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος, σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε για τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top