Χανιά: Κάλεσμα ιερέα να κοινωνήσουν οι ασθενείς του νοσοκομείου

Πλήρης στήριξη στον ιερέα από τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό

Στο βίντεο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη ισχυρίζεται στο Star ότι το παιδί του 4,5 ετών λιποθύμησε στο σχολείο λόγω μάσκας

Από σήμερα νέα έκτακτα μέτρα τίθενται σε ισχύ σε όλη τη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχώς αυξάνεται. 

Ιερέας στο Star: «Το 4,5 έτους παιδί μου λιποθύμησε εξαιτίας μάσκας»

Παρόλο που η χώρα βρίσκεται εν μέσω ενός «επιθετικού» δεύτερου κύματος της πανδημίας, ο εφημέριος του ναού του «Αγίου Γεωργίου» που βρίσκεται στον περίβολο του νοσοκομείου Χανίων, κάλεσε μέσω ανακοίνωσης όσους ασθενείς του νοσοκομείου θέλουν να κοινωνήσουν, όπως μεταδίδει το hanianews. Συγκεκριμένα, θυροκόλλησε ανακοίνωση στις εξωτερικές πόρτες των κλινικών του νοσηλευτικού Ιδρύματος, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά «όσοι εκ των ασθενών θέλουν να κοινωνήσουν, να το δηλώσουν στην Προϊσταμένη του Τμήματος».

H ανακοίνωση του ναού - φωτογραφία hania.news

Η Θεία Λειτουργία και η Θεία Κοινωνία θα γίνονταν σήμερα με αφορμή τον εορτασμό της «ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου».

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων Κατερίνα Μανιμανάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Χανίων, Βαρδής Γεωργιακάκης δήλωσαν ότι δεν ήξεραν κάτι για το περιστατικό. 

Τα Χανιά εντάσσονται στη Ζώνη Επιτήρησης – Επίπεδο Α και αυτό που προβλέπεται για τους χώρους λατρείας είναι 1 άτομο ανά 10 τ.μ. και έως 50 άτομα καθήμενοι.

Μητροπολίτης Δαμασκηνός: Πλήρης στήριξη στον ιερέα

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει τον ιερέα του και τονίζει «ας περιοριστεί ο καθένας στα όρια του».

«Τον καλύπτω πλήρως για την ενέργειά του. Η Θεία Κοινωνία -το έχω ξαναπεί- αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς. Ακόμη και ασθενής με κορωνοϊό να μου το ζητούσε θα πήγαινα προσωπικά να τον κοινωνήσω. Παρακαλώ πάρα πολύ, ο καθένας τα όριά του. Η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας, αλλά διαφωνεί με το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Όσοι πιστεύουν, έχουν κάθε δικαίωμα να το επιζητούν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Όποιοι διαφωνούν ας πάρουν και τη θέση του υπεύθυνου της τοπικής Εκκλησίας. Ερωτώ: πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν τη Θεία Κοινωνία αυτές τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους; Αν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, οι πρώτοι που θα έπρεπε να είμαστε στον τάφο θα ήταν οι ιερείς. Επαναλαμβάνω, ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top