Σεισμός Σάμος: Σε κοντέινερς θα στεγαστούν προσωρινά οι κάτοικοι

Τα παραχωρεί το υπουργείο Υποδομών

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου το ρεπορτάζ για τις συνθήκες της προσωρινής διαμονής των σεισμόπληκτων στη Σάμο.

Ακόμα μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι της Σάμου μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο νέα παιδιά και καταστρέφοντας τις περιουσίες δεκάδων κατοίκων.

Σάμος - Αυτοψία: 300 κατοικίες έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες

Ένας μεγάλος αριθμός κρίθηκε ακατάλληλος και εκατοντάδες έμειναν άστεγοι. Για την προσωρινή τους στέγαση αναμένεται να μεταφερθούν σε κοντέινερς που θα παραχωρήσει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με απόφαση του υπουργού, Νότη Μηταράκη, και υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο, Μάνου Λογοθέτη.

καταστροφές Σάμος

Σεισμός: Σε αντίσκηνα υπό αντίξοες συνθήκες οι πληγέντες στη Σάμο

Τα κοντέινερς μεταφέρονται από τη δομή Ζερβού. Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του υπουργείου μετέφεραν 20 σκηνές, 500 υπνόσακους, 1.000 κουβέρτες και 265 κρεβάτια εκστρατείας στους κατοίκους της Σάμου που αναγκάστηκαν να περάσουν έξω το πρώτο βράδυ μετά το σεισμό, ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο, 100 σκηνές έστειλε στη Σάμο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

ζημιές Σάμος
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top