Σάμος - Αυτοψία: 300 κατοικίες έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες

Στην ύπαιθρο και σε σκηνές διαμένουν οι κάτοικοι για τρίτο 24ωρο

Συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτίρια της Σάμου. 

Σεισμός: Σε αντίσκηνα υπό αντίξοες συνθήκες οι πληγέντες στη Σάμο

Στο νησί, από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού, βρίσκονται 57 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού. Έως το τέλος της χθεσινής ημέρας, 1η Νοεμβρίου, έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 490 κτίρια σε όλο το νησί.

414 από αυτές αφορούν κατοικίες στο Βαθύ, το Καρλόβασι, τη Χώρα, το Κοκκάρι, το Πυθαγόρειο και αλλού, εκ των οποίων οι 300 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι προς χρήση είναι οι 8.
Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά μη κατάλληλα προς χρήση 21 από τα 35.

Σεισμός στη Σάμο: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 6 μήνες το νησί
 

Οι έλεγχοι στις σχολικές μονάδες

Τέλος, έχουν γίνει έλεγχοι και σε 44 σχολεία, εκ των οποίων 11 έχουν κριθεί ακατάλληλα. Συγκεκριμένα 5 είναι στο Βαθύ και Άνω Βαθύ και 6 είναι στη Χώρα, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

Σε σκηνές οι κάτοικοι υπό το φόβο του σεισμού

Την ίδια ώρα το δράμα των κατοίκων της Σάμου συνεχίζεται, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι διαμένουν στην ύπαιθρο αλλά και σε σκηνές που έχουν στηθεί σε γήπεδο. Οι συνθήκες, όπως λένε, δύσκολες καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν τον κατάλληλο ρουχισμό για να προφυλαχτούν από το κρύο, ενώ ορισμένοι δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη το σοκ από την εφιαλτική επίσκεψη του Εγκέλαδου.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top