Σεισμός στη Σάμο: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 6 μήνες το νησί

Έχουν σημειωθεί πάνω από 72 μετασεισμοί μετά τα 6,7 Ρίχτερ

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για έξι μήνες κηρύχθηκαν οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του σεισμού, δηλαδή από 30 Οκτωβρίου, και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 30 Απριλίου 2021.

Βαρύ πένθος στη Σάμο για τον Άρη και την Κλαίρη

Στόχος είναι η αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης 6,7 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε στην περιοχή, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Η Σάμος μετράει τις πληγές της, καθώς έχουν σημειωθεί πολλές καταστροφές σε σπίτια, ενώ πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν από τα μικρά τσουνάμι, που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός.

Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι πολύ έντονη, καθώς από μέσα σε 24 ώρες από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ έχουν εκδηλωθεί πάνω από 70 μετασεισμοί. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι μόνον ένας ήταν άνω των 5 Ρίχτερ.

Σε κάθε περίπτωση, οι σεισμολόγοι υπογραμμίζουν ότι το χρονικό διάστημα έως τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και απαιτείται μεγάλη επαγρύπνηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top