Πατούλης στο Star: «Αν η Αττική πάει σε lockdown, θα πάει όλη η χώρα»

Τι είπε ο περιφερειάρχης Αττικής για την εξέλιξη του κορωνοϊού

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού και τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας σε όλη τη χώρα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Σπύρο Λάμπρου μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στο γηροκομείο στη Γλυφάδα

Αναφερόμενος στον εντοπισμό κρουσμάτων στα γηροκομεία, ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε ότι τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν μετά το καλοκαίρι ήταν από φροντιστές που μόλις είχαν γυρίσει από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας τη σημασία των εντατικότερων ελέγχων στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Άγιος Παντελεήμονας: Αναζωπύρωση του κορωνοϊού στο γηροκομείο

«Οι διευθύνσεις των γηροκομείων πρέπει να τηρούν αυστηρά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και να γίνονται συστηματικότεροι έλεγχοι», υπογράμμισε.

Το ενδεχόμενο του lockdown στην Αττική

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Αττική, ο κ. Πατούλης ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας για ακόμη μια φορά ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν καταστροφική για την οικονομία.

«Αν η Αττική πάει σε lockdown ουσιαστικά όλη η χώρα θα πάει σε lockdown», είπε ο κ. Πατούλης, εξηγώντας ότι στην Αττική βρίσκεται ο μισός ελληνικός πληθυσμός και το «επιχειρείν», συνεπώς μια τέτοια κίνηση θα ήταν καταστροφική κίνηση για την οικονομία.

Τέλος, ο κ. Πατούλης επισημαίνει για ακόμη μια φορά το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες, τηρώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκα προστασίας όπου αυτό είναι απαραίτητο.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top