Κορωνοϊός: Ανοικτά τελικά τα σχολεία στην Κοζάνη μετά το αλαλούμ

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Κομφούζιο δημιουργήθηκε το απόγευμα στην Κοζάνη για το αν θα λειτουργήσουν τα σχολεία ή όχι στην περιοχή, μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων και την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου.

Κορωνοϊός: Lockdown στην Κοζάνη - Πέρασε στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, στην απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης αναφέρεται ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στην περιοχή, με υποχρεωτική χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Κοζάνη, Ιωάννινα και Πέλλα

Το μήνυμα ανέφερε: «Δεδομένης της ένταξης της ΠΕ Κοζάνης στο επίπεδο 4 των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και εν αναμονή έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, σας ενημερώνουμε ότι οι σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης θα λειτουργήσουν κανονικά με υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται από και προς την ΠΕ Κοζάνης θα προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που μετακινούνται από άλλες ΠΕ προς τα σχολεία της ΠΕ Κοζάνης. Παρακαλούμε να ενημερώσετε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων σας. Προσέχουμε όλοι και παραμένουμε ψύχραιμοι και ασφαλείς».

Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση κρουσμάτων- 453 νέα, τα 207 στην Αττική

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε δημιουργηθεί αλαλούμ με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς από τη μια η ανακοίνωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας επεσήμαινε ότι «η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση», ενώ από την άλλη στην ιστοσελίδα του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, για το επίπεδο 4 αναφέρεται ότι «Σχολεία – Ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση».

Μήνυμα από το 112 στην περιοχή

Λίγο μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα κινητά των κατοίκων της περιοχής έλαβαν μήνυμα από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και το 112.

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα! Κρατάτε αποστάσεις! Πλένετε τα χέρια σας», ανέφερε το μήνυμα που αναστάτωσε τους κατοίκους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top