Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Κοζάνη, Ιωάννινα και Πέλλα

Τα αυξημένα κρούσματα προκαλούν έντονη ανησυχία

Έντονη είναι η ανησυχία για την έξαρση του κορωνοϊού στην περιφέρεια και ειδικά στην Κοζάνη, τα Ιωάννινα και την Πέλλα. 

Όπως τόνισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 5.472 και είναι σε κατ' οίκον περιορισμό όσοι διαγνώστηκαν θετικοί, αλλά και οι επαφές τους.

Παγώνη: «Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά λόγω κορωνοϊού»

Οι περιοχές της Κοζάνης και των Ιωαννίνων έχουν δεκάδες ενεργές περιπτώσεις και την ίδια ώρα τα νούμερα δείχνουν αυξανόμενη τάση. 
Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 13 κρούσματα στα Ιωάννινα το τελευταίο 24ωρο και 35 στην Κοζάνη, την ώρα που ήδη έχουν μπει επιπλέον μέτρα την προηγούμενη εβδομάδα στις συγκεκριμένες περιοχές. Ωστόσο, οι περιπτώσεις ασθενών αυξάνονται συνεχώς όπως και στην Καστοριά όπου εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο 17 κρούσματα.

Σε ερώτηση ποιες άλλες περιοχές προκαλούν ανησυχία με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι εκτός από την Αττική, ανησυχία προκαλεί στις Αρχές η έξαρση των κρουσμάτων στην Κοζάνη, τα Γιάννενα και την Πέλλα. 

Κορωνοϊός Αττική: Αυτές είναι οι περιοχές που έχουν χτυπήσει «κόκκινο»

Όπως εξήγησε, στην Κοζάνη έχει 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες τρεις ημέρες, μέχρι χθες το βράδυ. Από αυτά, για τα 49 υπάρχουν 101 επιβεβαιωμένες στενές επαφές που έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Τα Γιάννενα από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και χθες το βράδυ έχουν 66 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κι έχουν προκύψει από αυτά γύρω στις 147 στενές επαφές high και low risk, οι οποίες έχουν τεθεί όλες σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ η Πέλλα έχει 212 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα όμως από αυτά, μαζί με τα επιβεβαιωμένα, ανήκουν σε συγκεκριμένο cluster που, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «το παρακολουθούν, νομίζουν ότι το έχουν στεγανοποιήσει και είναι σε καλό δρόμο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top