Παγώνη: «Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά λόγω κορωνοϊού»

Προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού είναι εδώ και έχει φέρει πολλές ανατροπές στις συνήθειές μας. Μάλιστα, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως όσο περνούν οι μήνες κι έρχονται τα κρύα η κατάσταση θα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. 

Έτσι σήμερα η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Μ. Παγώνη ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε και τις γιορτές και τα πάρτι στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται τα πάρτι - Πώς διοργανώνονται μέσω Facebook

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας», είπε η κυρία Παγώνη στον ΣΚΑΪ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ξεκαθάρισε πως ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα κρουσμάτων, κάτι που η ίδια χαρακτήρισε εφικτό αν προσπαθήσουμε. 

ΜΜΜ: Συνεχίζονται οι εικόνες στριμώγματος παρά την έξαρση του Covid

Συνέχισε λέγοντας πως τα 1.000 – 2.000 κρούσματα ημερησίως είναι ένα απίθανο σενάριο, που όμως αν επιβεβαιωθεί θα σημαίνει πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Γι’ αυτό τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση ούτε στις γιορτές.

«Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στο άλλο, και τον χειμώνα τα παράθυρα δε θα είναι ανοιχτά… Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι», σημείωσε.

Κορωνοϊός Αττική: Αυτές είναι οι περιοχές που έχουν χτυπήσει «κόκκινο»

Επανέλαβε ότι θα πρέπει να φοράμε μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους, σημειώνοντας ότι έχει παρατηρηθεί μια μικρή κάμψη κρουσμάτων στην Αττική, που όμως δεν επαρκεί. 

Όπως είπε, η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη, περιορίζοντας τη διασπορά. 

Νέα αύξηση κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν 408 νέα - 170 στην Αττική

«Ξεκινάνε τον χειμώνα οι γρίπες και οι άλλες ιώσεις. Τα συμπτώματα γρίπης - COVID είναι ιδία περίπου. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στον COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως», είπε η κυρία Παγώνη.

Όσο για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σημείωσε πως αργεί ακόμα και πως το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να το κάνουμε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top