Κορωνοϊός: Συγκλονίζει η μαρτυρία γιατρού - «Όλοι είμαστε ευάλωτοι»

Από τη μάχη κατά της Covid-19 στο κρεβάτι νοσοκομείου

O Hλίας Σκοπελίτης, λοιμωξιολόγος στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, από εκεί που πάλευε για να σώσει ασθενείς με κορωνοϊό βρέθηκε να νοσηλεύεται και ο ίδιος στον θάλαμο μαζί τους. 

O άνδρας κατέθεσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα την προσωπική του μάχη με τον ιό.

Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση κρουσμάτων- 453 νέα, τα 207 στην Αττική

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός, «δεν το συνειδητοποιείς εύκολα», ενώ ο ίδιος τον κόλλησε στην πρώτη γραμμή της μάχης, στο νοσοκομείο όπου εργάζεται και φρόντιζαν ασθενείς με κορωνοϊό.

Συγκίνηση προκαλεί η δήλωσή του ότι ο ένας ασθενής έδινε κουράγιο στον άλλον μέσα σε κάθε θάλαμο.

«Ήταν σε διπλανούς θαλάμους, τους άκουγα, τους έβλεπα και παλιούς ασθενείς που δεν είχαν βγει ακόμα… Ένας γιατρός φοβάται και διπλά μπορώ να πω, επειδή γνωρίζει και τις επιπλοκές μπορούν να συμβούνε. Οι σκέψεις που είχα στο μυαλό μου ήταν αν επιδεινωθώ και ου μη γένοιτο καταλήξουμε σε καμία μονάδα, τί θα απογίνει η οικογένεια η οποία ήταν ήδη άρρωστη», ανέφερε.

Κορωνοϊός: Τραγική μέρα – Εννέα θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες

Θετικές στον κορωνοϊό η γυναίκα και η κόρη του

Η γυναίκα του και η μικρή του κορούλα νόσησαν μια εβδομάδα μετα από εκείνον, ενώ και στο νοσοκομείο αρκετοί συνάδελφοί του βγήκαν θετικοί. Ο κίνδυνος μην κολλήσουν πάντα βρισκόταν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, όμως ο όρκος του Ιπποκράτη είναι πάνω από όλα.

Ο Ηλίας Σκοπελίτης πήρε τελικά εξιτήριο το βράδυ της Τετάρτης από το νοσοκομείο για να σταθεί δίπλα στην οικογένειά του και θέλησε να μιλήσει για την εμπειρία του, ώστε να αποτυπωθεί στο μυαλό των πολίτων ότι «αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό νόσημα, ότι δεν είναι μια γρίπη, είναι κάτι τελείως διαφορετικό που δεν το έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα και ότι όλοι είμαστε ευάλωτοι».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top