Δίκη Χρυσή Αυγή: Έφτασε η ώρα των ποινών

Στις 12:00 η απόφαση για το ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή

Η δίκη της Χρυσής Αυγής οδεύει προς το τέλος της. Μετά την καταδίκη των πρώην βουλευτών της για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και την απόρριψη των ελαφρυντικών για το διευθυντήριο έφτασε η ώρα για την ανακοίνωση των ποινών. 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, αναμένεται να τις ανακοινώσει στις 12:00 το μεσημέρι. 

Φυλακές Κορυδαλλού: Κοντά στα κελιά της «17 Νοέμβρη» οι χρυσαυγίτες

Αμέσως μετά ακολουθεί το στάδιο των  αναστολών, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να λαμβάνουν και πάλι τον λόγο και να επιχειρηματολογούν για τους πελάτες τους. 

Είναι το στάδιο που θα κρίνει σε ποιους θα δοθεί αναστολή, ποιοι δηλαδή θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη φυλακή. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι ποινές που πρότεινε η εισαγγελέας

Χθες, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε ισόβια για τον Γιώργο Ρουπακιά που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και στους στενούς του συνεργούς 6 έως 8 έτη.

Χρυσή Αυγή: Η ώρα των ποινών - Γνωστοί ποινικολόγοι απαντούν στο Star

Για τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γερμενή, Γιάννη Λαγό και Αρτέμη Ματθαιόπουλο πρότεινε κάθειρξη 13 ετών. 

Η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης 7 χρόνων για τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ για εκείνους που το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη και Νικόλαο Μίχο, η εισαγγελική πρόταση ήταν κάθειρξη 5 χρόνια.

Μιχαλολιάκος- Λαγός: Aπό συναγωνιστές και ομοϊδεάτες...εχθροί- Ρήξη κορυφής

Κάθειρξη 8 ετών πρότεινε για τους Άγγο, Καζαντζόγλου, Καλαρίτη, Κομιανό, Κορκοβίλη, Μιχάλαρο, Πατέλη, Σταμπέλο,Τσορβά. 

Επίσης, κάθειρξη 6 ετών για τους Δήμου (του έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς), Σκάλκο (του έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς), Χρυσαφίτη (του έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top