Φυλακές Κορυδαλλού: Κοντά στα κελιά της «17 Νοέμβρη» οι χρυσαυγίτες

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την απομόνωσή τους και τη μεταγωγή τους

Αδειάζει σιγά  - σιγά η κλεψύδρα για τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής. Οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούν βρίσκονται εν αναμονή των ενταλμάτων, ενώ στις φυλακές Κορυδαλλού υπάρχει έτοιμο σχέδιο, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια με κρατούμενους που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και προπηλακισμοί κατά τη μεταγωγή τους.

Χρυσή Αυγή: Ανοίγει η αυλαία των αναστολών μετά την ανακοίνωση των ποινών

«Δε θα περάσουν καλά, με το που θα μπουν μέσα θα βγάλουν κανένα 6μηνο στο νοσοκομείο» είπε πρώην έγκλειστος των φυλακών.

Όσοι γνωρίζουν τον... άγραφο νόμο των φυλακών προβλέπουν θερμή υποδοχή στα μέλη της Χρυσής Αυγής από μετανάστες και υποστηρικτές του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια για Ρουπακιά και 13 χρόνια για την ηγεσία

«Βγάλανε πανό στον Κορυδαλλό “για καλώς τα παιδιά, για ελάτε”. Για φαντάσου 1.000 Αφγανούς που τους περιμένουνε, για φανταστείτε μέσα τις αντιεξουσιαστικές ομάδες, αναρχικές ομάδες» συνέχισε ο πρώην έγκλειστος των φυλακών.

Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο έχει δημιουργεί ειδικό σχέδιο. Όσοι χρυσαυγίτες φυλακιστούν από τα πρωτοκλασσάτα στελέχη θα μεταφερθούν στη Γ’ πτέρυγα των γυναίκειων φυλακών Κορυδαλλού, σε κελιά του υπογείου, κοντά στη 17 Νοέμβρη.

Για το αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, δίπλα στα κελιά της 17 Νοέμβρη, ο πρόεδρος εξωτερικών φρουρών του Κορυδαλλού, Γιώργος Στιβακτάκης απάντησε στο Star: «υπάρχουν κελιά τα οποία θα τους φιλοξενήσουν και προαύλια, τα οποία θα προαυλίζονται ξεχωριστά. Κρατούμενοι οι οποίοι είναι ηγετικά στελέχη οργανώσεων ακροδεξιών, απομονώνονται ουσιαστικά από τους υπόλοιπους κρατούμενους, από τους ποινικούς , προαυλίζονται χωριστά και είναι συνήθως ένας ή δυο στο κελί για να αποφύγουμε ευτράπελα, όπως το λιντσάρισμα από συγκρατούμενους, είτε ακόμη και τον προσηλυτισμό άλλων γιατί υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκτός από την απομόνωσή τους από τους υπολοίπους, τα μέτρα θα είναι αυξημένα εξωτερικά, από τους εξωτερικούς φρουρούς του Κορυδαλλού. Δε θα σταθμεύουν οχήματα πλησίον του μαντρότοιχου, θα υπάρχει συνεχώς ένας έλεγχος στην περιοχή.

Πλέον δεν  υπάρχει ομόνοια μεταξύ των χρυσαυγιτών. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος της διάσπασης τους και σε άλλες φυλακές όπως στον Μαλανδρίνο και τον Δομοκό.

Για τη μεταγωγή τους ήδη έχουν δοθεί βασικές οδηγίες και εντολές. «Θα υπάρχουν αστυνομικοί προπομποί ανίχνευσης των κινήσεων έτσι ώστε να προλάβουμε κάτι αν υπάρχει στη διαδρομή και βεβαίως θα υπάρχει και η λεγόμενη οπισθοφυλακή κατά τη μεταφορά των καταδικασθέντων, η οποία θα είναι 5 μέτρα μακριά από αυτούς. Έτσι κοιτάμε να κάνουμε μια ασφαλή μεταγωγή όλων των  κρατουμένων» εξήγησε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.

Θα υπάρξουν όμως και χρυσυγίτες που δε θα οδηγηθούν στη φυλακή λόγω του ανασταλτικού χαρακτήρα των ποινών. Σε αυτήν την περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ θα γίνει η σκιά τους. Υπάρχουν Σκοπιές στα σπίτια των καταδικασμένων,  αστυνομικοί με πολιτικά σε όλους τους γύρω δρόμους, περιπολίες αποτροπής ακτιβιστικών τρομοκρατικών ενεργειών κι ένα πλέγμα ασφαλείας για τον κίνδυνο χτυπημάτων από ακραίους χώρους, εξήγησε ο Στ. Μπαλάσκας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top