Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια για Ρουπακιά και 13 χρόνια για την ηγεσία

Οι ποινές για όλους τους καταδικασθέντες

Η ώρα των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε με τις προτάσεις της εισαγγελέως της έδρας για τους κατηγορούμενους, ανάλογα με τα ελαφρυντικά που τους αναγνωρίστηκαν. 

Έτσι για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε την ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία συν επτά χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Αυτοί είναι οι 4 πρώην βουλευτές της ΧΑ που τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Για τους συνεργούς του Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα (Άγγο, Καζαντζόγλου, Καλαρίτη, Κομιανό, Κορκοβίλη, Μιχάλαρο, Πατέλη, Σταμπέλο,Τσορβά) πρότεινε κάθειρξη οχτώ ετών και έξι για όσους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. 

Πόσα χρόνια φυλάκισης αναμένονται για τον αρχηγό της ΧΑ Μιχαλολιάκο 

Για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, Μιχαλολιάκο, Λαγό, Γερμενή, Παπά, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Ματθαιόπουλο η εισαγγελέας πρότεινε την κάθειρξη των 13 ετών.

Για τους υπόλοιπους (Ηλιόπουλο, Ζησιμόπουλο, Γρέγο, Κούζηλο, Μπαρμπαρούση, Ζαρούλια και Κουκούτση) ζήτησε την ποινή κάθειρξης επτά ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εκτός από εκείνους στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (Μπούκουρα, Αρβανίτη, Μίχο και Αλεξόπουλο) για τους οποίους ζήτησε η ποινή να μειωθεί στα πέντε έτη.

Χρυσή Αυγή: Η ιεραρχία «πυραμίδα» στα πρότυπα ναζιστικής ιδεολογίας

Για την επίθεση εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων, η εισαγγελέας ζήτησε για τον Πανταζή κάθειρξη  δέκα ετών και για τους υπόλοιπους επτά. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου

Τέλος για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, η κ. Οικονόμου ζήτησε να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα. Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζιδάκης, ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και γι' αυτόν ζητά ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων γι' αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.

Μετά την εισαγγελική πρόταση τον λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων και εν συνεχεία το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να λάβει την απόφασή του. Εκτιμάται ότι η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών θα ανακοινωθεί αύριο. Ακολούθως θα αρχίσει η διαδικασία για τις τυχόν αναστολές. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top