Αυτοί είναι οι 4 πρώην βουλευτές της ΧΑ που τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Eίτε ανεξαρτητοποιήθηκαν, είτε έδειξαν μεταμέλεια και αποκάλυψαν στοιχεία

Συνεχίζει το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής, με τη διαδικασία να ξεκινά από την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για τα επτά μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Γερμενής, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Παππάς), όπως και στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα

Μόνο σε 4 τέσσερις πρώην βουλευτές αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Πρόκειται για μέλη του ναζιστικού μορφώματος που είτε ανεξαρτητοποιήθηκαν, είτε έδειξαν μεταμέλεια και αποκάλυψαν στοιχεία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτοί είναι ο Νίκος Μίχος, ο Μιχάλης Αρβανίτης, ο Στάθης Μπούκουρας και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς θα γίνουν οι συλλήψεις - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

«Είμαι περήφανος που ανδρώθηκα μέσα στη Χρυσή Αυγή». Όταν έκανε αυτή τη δήλωση ήταν ένα από τα «παλικάρια» που έκανε υπερήφανο τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Σήμερα, αναγνωρίστηκε στον Νίκο Μίχο η ειλικρινής μεταμέλεια, καθώς άνοιξε το στόμα του και  αποκάλυψε τη δομή του ναζιστικού μορφώματος. Ο Μίχος βλέποντας τις ποινές να έρχονται αποστασιοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή το 2017. Πριν όμως από αυτό οι συναγωνιστές του έχουν να λένε για το πλούσιο έργο του «εκδοροσφαγέα» όπως ήταν το παρατσούκλι του, καθώς εκπαίδευε τα μέλη σε τεχνικές με μαχαίρι και θύματα... κατσίκια και πρόβατα.

Κλεισμένος στο σπίτι του ο Νίκος Μιχαλολιάκος- «Δε θέλω να με ενοχλείτε»

Ο Νίκος Μίχος ήταν από τους σκληρότερους της ομάδας της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό βοηθούσε ο σωματότυπός του. Ο έκρυθμος πρώην βουλευτής της Εύβοιας τα έχει βάλει με γυναίκα δημοσιογράφοι κι έχει σηκώσει τα μανίκια για να εξηγηθεί σαν άντρας με τον Τατσόπουλο μέσα στη Βουλή και να δείξει και τα τατουάζ του. Ένα από αυτά το «88», το οποίο στη νεοναζιστική διάλεκτο χρησιμοποιείται αντί του «H», δηλαδή «Heil Hitler».

Στον πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο 74χρονος δικηγόρος στο επάγγελμα είχε προκαλέσει αίσθηση με τον ναζιστικό του χαιρετισμό. «Είναι χειρονομία ανατάσεως προς το Θείο» είχε απαντήσει ο Έλλην εθνικιστής, οπαδός του Ιωάννου Μεταξά.

Τα ίδια πιστεύω είχε και ο Στάθης Μπούκουρας όπως και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος  που τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Η Χρυσή Αυγή είναι ιδέα...ακόμα και την ίδια μου τη ζωή θα έδινα για τον αρχηγό μας» έλεγε ο Στάθης Μπούκουρας. Και οι δυο μόλις είδαν τα δύσκολα να έρχονται, αποστασιοποιήθηκαν από τη Χρυσή Αυγή και έγιναν λίγο πιο ευαίσθητοι.

Σε 8 κατηγορούμενους, κάποιοι εκ των οποίων είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα τάγματα εφόδου, αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top