Χρυσή Αυγή: Ανοίγει η αυλαία των αναστολών μετά την ανακοίνωση των ποινών

Ποιοι θα φυλακισθούν και ποιοι όχι μέχρι την εκδίκαση σε β' βαθμό

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη θα ανακοινώσει τις ποινές για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 14/10 στις 12 το μεσημέρι, ακριβώς μία εβδομάδα μετά από την εκφώνηση της απόφασης. 

Η ώρα των ποινών έφτασε για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μετά τη σημερινή πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών. Όπως επισήμανε ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η εισαγγελική πρόταση δε δεσμεύει το δικαστήριο, το οποίο μπορεί να κινηθεί σε πιο ψηλά επίπεδα από τα 13 χρόνια για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τα 7 χρόνια για την ένταξη.  Υπενθυμίζεται ότι η μέγιστη ποινή που προβλέπεται είναι 15 χρόνια και 10 χρόνια αντίστοιχα. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια για Ρουπακιά και 13 χρόνια για την ηγεσία

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι συνήγοροι των καταδικασθέντων έδωσαν σκληρή μάχη στις αγορεύσεις τους, ώστε να πετύχουν την ελάχιστη των ποινών για τους εντολείς τους.

Χρυσή Αυγή: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις- Αύριο η απόφαση επί των ποινών

Μετά τις καταδίκες και τις αυστηρές ποινές, ακολουθεί άλλη σκληρότερη μάχη για τους συνηγόρους, αφού ανοίγει η αυλαία των αναστολών και το δικαστήριο θα κληθεί να κρίνει ποιοι από όσους καταδικάστηκαν θα φυλακισθούν και ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμού. Όπως σχολίασε ο δικαστικός συντάκτης του Star, είναι βέβαιο ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης θα αναλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο γίνεται για τις αναστολές, προκειμένου οι εντολείς τους να μείνουν ελεύθεροι.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top