Δίκη Χρυσής Αυγής: Μας ενδιαφέρει πλέον να μην πέσουν στα μαλακά

Τι είπε στο star.gr o συνήγορος πολιτικής αγωγής Κ. Παπαδάκης

Τι είπε ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων ψαράδων στη δική της Χρυσής Αυγής.

Ιστορική χαρακτήρισε μιλώντας στο star.gr την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης που έκρινε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, ο Κώστας Παπαδάκης συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Γράφει ιστορία και δίνει ένα τέρμα στη μακρά αλυσίδα της ατιμωρησίας της ναζιστικής, φασιστικής και παρακρατικής εγκληματικής βίας στην Ελλάδα», είπε. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι ποινές για εγκληματική οργάνωση - Τι θα ακολουθήσει

Όπως πρόσθεσε, με δεδομένη πλέον την απόφαση περί ενοχής, αυτό που μένει από εδώ και πέρα είναι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την καθ’ αυτή ποινική μεταχείριση των ενόχων.

Μας ενδιαφέρει πλέον, να μην πέσουν στα μαλακά, αλλά να έχουμε την τιμωρία που τους αρμόζει.

Όπως σημείωσε η απόφαση δεν περιορίζει τις ευθύνες στα εκτελεστικά όργανα, αλλά τις αποδίδει σε όλο το φάσμα της ιεραρχίας και της ηγεσίας, ενώ την ίδια ώρα όπως είπε, κορνιτοποιεί και τα υπερασπιστικά αφηγήματα των Χρυσαυγιτών περί δήθεν πολιτικής δίωξης.

Χρυσή Αυγή: Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η καταδίκη των φασιστών

«Το δικαστήριο έκρινε ότι τα εγκληματικά περιστατικά τα οποία συνεκδικάστηκαν δεν αποτελούν τυχαία, μεμονωμένα και ασύνδετα μεταξύ τους συμβάντα, αλλά αποτελούν ενέργειες οι οποίες σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν, εκτελέστηκαν από μία εγκληματική οργάνωση, με διάρκεια, δομή, ηγεσία, συγκεκριμένο κίνητρο και τρόπο δράσης», είπε.

Χρυσή Αυγή: Επεισόδια μετά την ανακοίνωση της απόφασης- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Η απόφαση δεν είναι ισοπεδωτική»

Την ίδια ώρα, όπως εξήγησε κ. Παπαδάκης η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι ισοπεδωτική. 

«Αθωώνει τους 15 από τους 68 κατηγορούμενους, υποβιβάζει την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ σε πλημμέλημα, ενώ μεταξύ αυτών που αθωώνονται βρίσκεται και η περίφημη κυρία Σκορδέλη, η οποία ήταν επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα», είπε.

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση απέδειξε και την απόλυτη ταύτιση της εγκληματικής οργάνωσης με το «υποτιθέμενο νόμιμο πολιτικό κόμμα», καθώς τα επτά μέλη του πολιτικού Συμβουλίου της ΧΑ που δικάζονται για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούν την ηγεσία του κόμματος.

Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

«Αποφασισμένη η πρόεδρος να επιταχύνει τη δίκη»

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη η διαδικασία αυτή τη στιγμή εξελίσσεται με την προσπάθεια των συνηγόρων υπεράσπισης όσων έχουν καταδικαστεί να επιδιώξουν την αναγνώριση ελαφρυντικών στα πρόσωπα των εντολέων τους, ενώ ακόμη δεν έχουν πάρει το λόγο οι συνήγοροι των στελεχών της ΧΑ που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Παύλος Φύσσας: Γέμισε λουλούδια το μνημείο του στο Κερατσίνι

«Η πρόεδρος είναι διατεθειμένη να επιμηκύνει τη διαδικασία ακόμα και τη νύχτα, όσο επιτρέπουν οι αντοχές του δικαστηρίου και των παραγόντων της δίκης. Δείχνει έτσι, την αποφασιστικότητα της να επιταχύνει τη δίκη, ώστε να μην πάμε σε ένα καινούριο γύρο κωλυσιεργίας», σημείωσε.

Όπως εκτίμησε, η σημερινή αγόρευση υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να απαιτήσει αρκετές εβδομάδες συνεδριάσεων, ωστόσο με αυτό τον ρυθμό πολύ γρήγορα θα υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top