Χρυσή Αυγή: Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η καταδίκη των φασιστών

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της ιστορικής απόφασης

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για μια ιστορική νίκη.

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Το βρετανικό BBC το οποίο είχε ως πρώτο θέμα την είδηση για την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής είχε τίτλο «Ελλάδα – Χρυσή Αυγή: Οι νεοναζί ηγέτες ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

Μάγδα Φύσσα: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»

 

BBC Δίκη Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή: Το δικαστήριο επισφράγισε πως είναι μια συμμορία μαχαιροβγαλτών

Η βρετανική Guardian κάνει λόγο για μια ιστορική απόφαση και επισημαίνει ότι πρόκειται για τη «μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

 

Guardian Χρυσή Αυγή

«Το ελληνικό δικαστήριο εξέδωσε μια εκκωφαντική καταδικαστική απόφαση εναντίον της Χρυσής Αυγής, κρίνοντας ότι το νεοφασιστικό κόμμα είναι ένοχο για τη λειτουργία εγκληματικής συμμορίας που στόχευε βάναυσα τους αντιπάλους με το πρόσχημα της πολιτικής ομάδας», ανέφερε.

Και οι New York Times μιλούν για την ιστορική απόφαση: «Το δικαστήριο συνέδεσε το ακροδεξιό κόμμα με μια σειρά επιθέσεων, μεταξύ των οποίων και τη δολοφονία ενός αριστερού ράπερ», κάνοντας λόγο για τη σημαντικότερη δίκη που έχει διεξαχθεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

New York Times Χρυσή Αυγή

Το Al Jazeera έκανε λόγο για «χιλιάδες αντιρατσιστές διαδηλωτές να πανηγυρίζουν μόλις ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, αλλά λίγο αργότερα η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και μια αύρα νερού». 

Al Jazzera Χρυσή Αυγή


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top