Μ. Βαρδινογιάννη: «Πηγή δύναμης κι έμπνευσης το βραβείο Νέλσον Μαντέλα»

«Δέσμευσή μου να πορευτώ στα βήματά του»

Με την ύψιστη τιμή, το «Βραβείο Nelson Mandela 2020», τιμήθηκε για την ανθρωπιστική της προσφορά, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, τον περασμένο Ιούλιο. 

Ο ΟΗΕ απένειμε στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη το Βραβείο Nelson Mandela 2020

Η κυρία Βαρδινογιάννη επελέγη μαζί με τον δρ. Μορισάντα Κουγιάτε από τη Γουινέα, ανάμεσα σε 200 υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη:Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της βράβευσής της

«Το βραβείο Nelson Mandela αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή. Η σκέψη πως προέρχεται από τα Ηνωμένα Έθνη, από τις αντιπροσωπείες όλων των χωρών- μελών και είναι συνδεδεμένη με μία από τις μεγαλύτερες μορφές στον αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με συγκλονίζει και με κάνει να αισθάνομαι ακόμη πιο έντονα το αίσθημα της ευθύνης. Μόνο με ταπεινότητα μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς μια τέτοια διάκριση. Μόνο αναλογιζόμενη όλους όσοι στήριξαν το έργο και τα οράματά μου, μπορώ να κρατώ αυτό το βραβείο, το οποίο αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες γιατί αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη του αγώνα μου» δήλωσε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μέσω της εκπομπής του Star, «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Πλέον, το χρέος μου απέναντι στην ανθρωπότητα είναι ακριβώς και δέσμευσή μου για το μέλλον, να πορευτώ στα βήματα του Νέλσον Μαντέλα, συνεχίζοντας το έργο του για έναν κόσμο δικαιότερο και καλύτερο, όπως ανέφερε στην τελετή ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών» πρόσθεσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και κατέληξε:

«Τέτοιες κομβικές στιγμές στη ζωή μας γίνονται πηγή δύναμης, αστείρευτου κουράγιου και έμπνευσης. Σας ευχαριστώ πολύ».

Η τελετή του βραβείου λόγω της πανδημίας έγινε διαδικτυακά, παρουσία του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, οι οποίοι εξήραν την ανθρωπιστική προσφορά της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO αφιέρωσε το βραβείο στον ελληνικό λαό.

Είναι η δεύτερη απονομή του «Βραβείου Nelson Mandela» που δίνεται κάθε πέντε χρόνια σε δύο προσωπικότητες διεθνούς κύρους με σημαντικό κοινωνικό έργο, έναν άνδρα και μία γυναίκα που αγωνίζονται με αφοσίωση για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top