Μαριάννα Βαρδινογιάννη:Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της βράβευσής της

Σήμερα, Δευτέρα θα γίνει η τελετή απονομής του βραβείου «Νέλσον Μαντέλα»

Σήμερα στις 17:00  θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής του βραβείου «Νέλσον Μαντέλα» στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, από τον ΟΗΕ.

Το βραβείο δίνεται κάθε πέντε χρόνια σε δύο προσωπικότητες που αφιέρωσαν τις ζωές τους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας καθοδηγούμενοι από τους στόχους και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών. 

Τoν γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της απονομής του βραβείου «Νέλσον Μαντέλα» από τα Ηνωμένα Έθνη, στην Ελληνίδα Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο. 

Σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο-ξένοι ηγέτες και διεθνείς οργανισμοί- εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους, στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για την υψηλή τιμητική διάκριση.

 Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay, είπε: «Αγαπητή μου Μαριάννα. Χάρηκα πάρα πολύ από την εξαιρετική επιλογή του βραβείου Νέλσον Μαντέλα. Χαρούμενη και υπερήφανη για σένα! Το αξίζεις. Ανυπομονώ να σε συγχαρώ από κοντά» 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη. Τα συγχαρητήρια του εξέφρασε μεταξύ άλλων και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Είναι η πρώτη φορά που το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα» έρχεται στη χώρα μας και απονέμεται σε μια Ελληνίδα.  

Η Κέρυ Κέννεντυ, Πρόεδρος ιδρύματος Robert F Kennedy Human rights είπε: «Όλοι ξέρουμε πόσο το αξίζεις. Αλλά τι θαυμάσια και πολύτιμη αναγνώριση της ζωής και της υπηρεσίας σου στην ανθρωπότητα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη πέρα από τα λόγια!»

Διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στο κοινωνικό έργο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της κυρίας Βαρδινογιάννη. Το βραβείο Νέλσον Μαντέλα, δίνεται κάθε πέντε χρόνια από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τους βραβευθέντες επιλέγουν τα 193 κράτη- μέλη υπό τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης.  

«Νιώθω βαθιά συγκίνηση και ταπεινότητα από αυτή την μεγάλη τιμή, την οποία ποτέ δεν περίμενα. Το βραβείο Nelson Mandela του ΟΗΕ ανήκει στην αγαπημένη μου πατρίδα, την Ελλάδα και το αφιερώνω στον ελληνικό λαό που στάθηκε δίπλα μου σε κάθε μου βήμα, στηρίζοντας το έργο μου» ήταν τα λόγια της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η τελετή απονομής του βραβείου στην κυρία  Βαρδινογιάννη, θα γίνει αύριο Δευτέρα μέσω διαδικτύου, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star το Σαββατοκύριακου εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top