Κορωνοϊός- Έλληνας ομογενής στη Νέα Υόρκη: «Εγώ πήγα να πεθάνω…»

Οι αρνητές της μάσκας εμμένουν στις απόψεις τους- Τι τους απαντά

Ο Βασίλης Γουρνέλος, ομογενής μας στη Νέα Υόρκη, έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο από τον covid-19 .Mιλά στο Star για όσα έζησε επί 30 μέρες και δίνει απάντηση στους αρνητές της μάσκας. Από την άλλη υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που εμμένουν στις απόψεις τους κατά της μάσκας και της ύπαρξης του ιού.

Γιατρός προς αρνητές κορωνοϊού: Ελάτε μαζί μου σε εφημερία χωρίς μάσκα

«Ήμουν σαν να με είχε χτυπήσει τρένο, πονούσε όλο μου το σώμα, το χέρι μου, ακόμα και το πρόσωπό μου. Πλενόμουνα και ένιωθα ότι η πετσέτα μου σκίζει το δέρμα. Άρχισε ο πυρετός, ο βήχας, εν συνεχεία έχασα τη γεύση, την οσμή και μετά από μέρες έχασα και το αίσθημα της πείνας. Εγώ πήγα να πεθάνω…» περιγράφει ο κ.Βασίλης Γουρνέλος.

«Και με έναν τύπο βαριάς πνευμονίας τέτοια συμπτώματα θα είχε ο κύριος Βασίλης. Είναι θανατηφόρος όπως μια γρίπη απλή, με νοσήματα υποκείμενα όμως… Ο κορωνοϊός δεν είναι πανδημία είναι μια επιδημία» υποστηρίζει η Αλίνα Καμπά, που τάσσεται κατά της υποχρεωτικής μάσκας. 

Κορωνοϊός: Το ψυχολογικό προφίλ των αρνητών μάσκας στο star.gr

Ο ομογενής μας από τη Νέα Υόρκη, πρώην ασθενής με covid, καλεί όσους δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό, «να δούνε τις φωτογραφίες από τη Νέα Υόρκη με τους νεκρούς, τα φορτηγά ψυγεία να είναι γεμάτα και να μένουν ακόμα και πτώματα έξω… άθαφτα για μήνες.  Πέθαναν γνωστοί μου από τον κορωνοϊό. Τις εικόνες τις ξεχάσανε; Ξεχάσανε τους ομαδικούς τάφους που με τις μπουλντόζες ανοίγανε μεγάλους λάκκους και βάζανε μέσα εκατοντάδες; Τι να αρνηθείς; Όλα είναι ψέματα; Και τον ήλιο να βλέπουν να βγαίνει λένε όχι δεν είναι ο ήλιος είναι το φεγγάρι» απαντά ο κ.Βασίλης Γουρνέλος.

«Εγώ δεν είδα πουθενά φορτηγά ψυγεία. Αυτά τα τετριμμένα “να πάτε να δείτε” και “να έρθετε να δείτε”,  δεν τα πιστεύω. Να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας» υποστηρίζει η αρνητής της μάσκας.

Κορωνοϊός: Γιατί οι αρνητές δε θέλουν να φορούν μάσκα;

«Δεν είναι γιατροί δεν γνωρίζουν, ακόμα και η επιστήμη δε γνωρίζει, συνέχεια μαθαίνουμε αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει. Toυς λυπάμαι γιατί αν αρρωστήσουν ποιος θα τρέχει ; Θα τρέχουν στα νοσοκομεία που είναι γεμάτα και δε θα έχει κρεβάτι και μετά θα φταίει η πολιτεία -έτσι θα λένε-. Ας προστατευθούν λοιπόν, είναι καλύτερα να προλαμβάνεις από το να θεραπεύσεις» προτείνει ο κ. Γουρνέλος και συνεχίζει: «Στους συμπατριώτες μου στην Ελλάδα να μην είναι άπιστοι Θωμάδες. Δε βγαίνω έξω χωρίς τη μάσκα , εδώ το 99% το τηρεί, δε φεύγουμε από το σπίτι είναι συνέχεια δίπλα μας».

Η  κ.Αλίνα Καμπά - αρνητής της μάσκας απαντά στα λεγόμενα του κ. Βασίλη: «Λυπάμαι όσους υγιείς έχουν τρομοκρατηθεί τόσο πολύ. Λυπάμαι τους ανθρώπους γιατί φοράνε τις μάσκες ενώ δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, όλοι αυτοί είναι αρρωστοφοβικοί, δεν έχουν ψάξει καθόλου το θέμα. Η μάσκα δεν προστατεύει τους υγιείς. Η επιστήμη έχει κάνει πάρα πολλές φορές λάθη, πίστευε και να ερευνάς, όχι πίστευε και μη ερεύνα».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top