Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Στο τραπέζι μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων»

Στο τέλος του μήνα οι κρίσιμες αποφάσεις

Μπορεί το lockdown να μην έχει συζητηθεί ακόμα, ωστόσο στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των κοινωνικών επαφών, μετά από την έκρηξη που σημειώνουν τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα κορωνοϊού ειδικά στην Αττική. 

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κορωνοϊός: 358 νέα κρούσματα - «Πρωταθλήτρια» ξανά η Αττική με 194

«Δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή ακόμα το ενδεχόμενο lockdown αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών», είπε ο κ Αρκουμανέας.

Σημείωσε ακόμα πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του μήνα για να δούμε αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα έχουν αποτέλεσμα, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση πιθανόν να συζητηθεί η λήψη πιο αυστηρών μέτρων. 

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι – Πιο κοντά το lockdown

«Αν δεν αποδώσουν κι αυτά εξυπακούεται πως θα πάρουμε περισσότερα», είπε.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, καθώς είναι η περιοχή που συγκεντρώνει και λόγω πληθυσμού το 40% - 60% των κρουσμάτων καθημερινά. 

Ο κορωνοϊός διέλυσε τον πνεύμονα ασθενή σε 7,5 ώρες

Πρόσθεσε ακόμα πως ένα κομμάτι των κρουσμάτων αυτών είναι αλλοδαποί και τόνισε πως όπου υπάρχει συγχρωτισμός θεωρείται εστία μετάδοσης, είτε είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε άλλοι χώροι. 

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ακόμα πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση του ΕΣΥ και πως μέσα στις επόμενες μέρες παραδίδονται ακόμα 42 ΜΕΘ. Άλλες 50 κλίνες θα παραδοθούν τον Οκτώβριο στο νοσοκομείο Σωτηρία με δωρεά της Βουλής. 

Τα νέα μέτρα για τον Covid - 19 στην Αττική που εξετάζει η κυβέρνηση

Στη διάθεση των αρχών είναι επίσης τα rapid test, ενώ έχουν αυξηθεί και τα διαγνωστικά τεστ που γίνονται για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας ο μέσος όρος των τεστ που διενεργούνταν τον Μάρτιο ήταν 600 και τώρα ο μέσος όρος είναι στα 12.000 – 13.000, ενώ έχουν φτάσει έως και τις 17.000 σε μία μέρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top