Τα νέα μέτρα για τον Covid - 19 στην Αττική που εξετάζει η κυβέρνηση

Κλειστά περίπτερα μετά τα μεσάνυχτα και «μίνι καραντίνα» 

Νέοι περιορισμοί στην Αττική συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Γιατί οι αρνητές δε θέλουν να φορούν μάσκα;

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, εκτός από τα μέτρα που ήδη ισχύουν, όπως για την αποφυγή του συγχρωτισμού στις πλατείες και την αυστηρή αστυνόμευση, εξετάζεται να κλείνουν τα μεσάνυχτα και τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ για να μην αγοράζουν ποτά και να κάθονται στις πλατείες μεγάλες ομάδες πολιτών μετά το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ. 

Πέτσας: Θα δοθεί λύση στον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς

Επίσης είμαστε ένα βήμα πριν από την οριστικοποίηση της λειτουργίας των ξενοδοχείων καραντίνας όπου θα πηγαίνουν όχι μόνο ασυμπτωματικοί μετανάστες αλλά και Έλληνες ασυμπτωματικοί που δεν θέλουν να μείνουν σπίτι τους για να μην κολλήσουν τους δικούς τους.

Το επόμενο οριζόντιο μέτρο που υπάρχει στο τραπέζι και θα εξεταστεί πιθανότατα την Παρασκευή είναι ένα είδος «μίνι καραντίνας» για τους άνω των 65,  στην Αττική, είτε με την μορφή των SMS είτε με άλλους περιορισμούς.

Πάντως από την παρακολούθηση της απόδοσης των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα, δεν προκύπτει, ακόμη τουλάχιστον, ανάγκη για lock down.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top