Πέτσας: Θα δοθεί λύση στον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν

Λύση στο θέμα του συνωστισμού, και δη άμεσα, στοχεύει να δώσει η κυβέρνηση.

«Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες, αλλά παίρνει χρόνο και ψάχνουμε αναγκαστικά για άλλες λύσεις. Θέλουμε μία με δύο ημέρες γι’ αυτό. Μας προβληματίζει το τι θα κάνουμε με την πυκνότητα των λεωφορείων. Όσο πυκνώνουν, θα σταματήσει και η πίεση στο Μετρό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το ψάχνουμε», είπε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Blue Sky.

Πέτσας: Στο χέρι μας να μην έρθει ένα νέο lockdown

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε έκκληση προς όλους για τήρηση των μέτρων ασφαλείας, ειδικά στην Αττική που είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή, σημειώνοντας ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείεται και το σενάριο του τοπικού lockdown.

«Δεν έχουμε αποκλείσει ποτέ από τα εργαλεία μας ένα τοπικό lockdown, το κάναμε όπου χρειάστηκε. Πάντα έχουμε στη φαρέτρα μας αυτό το εργαλείο για να περιορίσουμε τα κρούσματα. Εξετάζουμε το πώς μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε δημοτικά διαμερίσματα για να ελέγξουμε τα κρούσματα, εάν αυτό δεν είναι εφικτό δεν αποκλείεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Ακόμα δεν είμαστε εκεί, αν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα φτάσουμε και εκεί», είπε ο κ. Πέτσας.

Κορωνοϊός: Έρχεται εφαρμογή που θα ενημερώνει για τα μέτρα ανά περιοχή

Όσον αφορά την εφαρμογή για να γνωρίζει ο κάθε πολίτης τι μέτρα ισχύουν στην περιοχή του, είπε ότι θα είναι έτοιμη σε λίγες μέρες.

Τέλος, αναφερόμενος στην επανέναρξη των συνομιλιών Ελλάδας  - Τουρκίας, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για θετικό βήμα και εκτίμησε πως είναι δεδομένη η απόφαση της ΕΕ για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκιάς και πως το ζήτημα είναι «το πώς θα ενεργοποιούνται».

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επικοινωνίας Μητσοτάκη - Ερντογάν ακόμα και πριν την Σύνοδο Κορυφής μου μετατέθηκε για την 1 και 2 Οκτώβριου.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top