Πέτσας: Στο χέρι μας να μην έρθει ένα νέο lockdown

«Δεν το έχουμε αποκλείσει σε τοπικό επίπεδο, αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμη»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος προειδοποίησε πως το εάν θα επιβληθούν τοπικά lockdown, εξαρτάται από την τήρηση των μέτρων.

«Υπάρχει ανησυχία καθώς για πρώτη φορά υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας ενώ παρά τα μέτρα παραμένει ισχυρή η παρουσία του ιού», ανέφερε o κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 FM.

Κορωνοϊός: Έρχεται εφαρμογή που θα ενημερώνει για τα μέτρα ανά περιοχή

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, είπε: «Οι ειδικοί σκέφτονται πολλά εναλλακτικά μέτρα που μας προτείνουν. Από την την αρχή δεν έχουμε αποκλείσει τοπικό lockdown για να φέρουμε προς τα κάτω την καμπύλη της υγείας».

«Τοπικά lockdown έχουν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, έχουμε εμπειρία. Αν χρειαστεί αυτό να γίνει, θα γίνει αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμα. Δεν είμαστε εκεί, μακάρι να μην φτάσουμε εκεί, είναι στο χέρι μας. Για να μην φτάσουμε το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρήσουμε τα μέτρα», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός: Σκέψεις για lockdown στην Αττική όπως στη Μαδρίτη

Όπως εξήγησε, «τα μισά από τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι στην Αττική και τα μισά από αυτά είναι στο κέντρο με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων με μεταναστευτικό και προσφυγικό προφίλ. Με μηνύματα στις γλώσσες τους και με περισσότερους ελέγχους προσπαθούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, είπε πως «οι κυρώσεις θα υιοθετηθούν από το ευρωπαϊκό συμβούλιο. Το θέμα είναι το πότε θα εφαρμοστούν. Πρέπει να σταλεί μήνυμα πυγμής και όχι αδυναμίας. Ή θα υπάρξει έμπρακτη αποκλιμάκωση ή θα υπάρξουν κυρώσεις».

Όπως τόνισε, «είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία αναδιπλώθηκε όταν είδε ότι η ΕΕ ήταν αποφασιστική. Όταν η Ευρώπη έχει αξιόπιστη απειλή και μπορεί να την βάλει στο τραπέζι έχει αποτελέσματα».

«Το βασικό ζητούμενο είναι αν θα συναινέσει η Τουρκία για διερευνητικές επαφές. Το θέμα είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Δεν υπάρχει περιθώριο για να μπουν άλλα ζητήματα», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top