Εκκενώνονται κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό – Στα όριά του το ΕΣΥ

Ανοχύρωτα τρία μεγάλα νοσοκομεία της χώρας

Ανησυχητική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία στην Αττική, με τους γιατρούς να προειδοποιούν πως το εθνικό σύστημα υγείας δέχεται απίστευτη πίεση από την έξαρση του κορωνοϊού, ειδικά στο Λεκανοπέδιο. 

Χθες οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας εξέπεμψαν SOS, τονίζοντας ότι αδυνατούν να νοσηλεύσουν άλλα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα covid-19. Δεν είναι όμως το μοναδικό νοσοκομείο. Οριακή είναι η κατάσταση στον Ευαγγελισμό, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής. 

Κορωνοϊός: Δύο ακόμα νεκροί - Αυξήθηκαν στους 354

Σε αρκετά από αυτά οι ΜΕΘ έχουν… φρακάρει, με αποτέλεσμα να εκκενώνονται ΜΕΘ, όπου δεν νοσηλεύονταν ασθενείς με κορωνοϊό για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των ατόμων που πρέπει να διασωληνωθούν λόγω covid-19. 

Σύμφωνα με «Τα Νέα», την περασμένη Δευτέρα διευθυντές σε κλινικές κλειδιά του Ευαγγελισμού συνέταξαν ένα έγγραφο, «κραυγή αγωνίας» για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου. 

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις ΜΕΘ

Όπως αναφέρουν τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 50%, ενώ στη ΜΕΘ η πληρότητα αγγίζει το 100% και ο αριθμός των εισαγωγών είναι πολλαπλάσιος από των αντίστοιχο των εξαγωγών. 

Στην επιστολή τους οι γιατροί περιγράφουν την πίεση που δέχεται ο Ευαγγελισμός και προειδοποιούν ότι «απέχουμε ελάχιστα από τη δημιουργία συνθηκών αδυναμίας παροχής υπηρεσιών ορθής ιατρικής και από την εγκατάσταση δυσλειτουργιών που μπορούν να προκαλέσουν αλυσίδα διαδοχικών αρνητικών εξελίξεων στο νοσοκομείο και στο ΕΣΥ γενικότερα».

Κορωνοϊός: Την Παρασκευή κρίνονται όλα–Σκέψεις για lockdown λίγων εβδομάδων

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός επιβεβαίωσε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορωνοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 χρόνια, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν ακόμα και νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. 

Γιατί «εξαφανίστηκε» ο Σωτήρης Τσιόδρας; 

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19. Σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία», είπε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε:

Κορωνοϊός: «Ο 39χρονος σύζυγός μου διασωληνώθηκε. Δεν είχε άλλο νόσημα»

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19. Προχθές εφημερεύαμε και από τα περιστατικά covid-19 που μπήκαν, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Τέλος εξήγησε ότι τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top