Κορωνοϊός: Την Παρασκευή κρίνονται όλα–Σκέψεις για lockdown λίγων εβδομάδων

Τα στοιχεία που προβληματίζουν τους επιστήμονες

Η Παρασκευή είναι η κρίσιμη μέρα που θα κρίνει αν τελικά θα ληφθούν νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην Αττική και αν το lockdown είναι αναπόφευκτο.

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown

Τότε, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα υπάρξει μια καθαρή εικόνα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και θα φανεί αν τα κρούσματα έχουν συγκρατηθεί και δεν παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. 

Γιατί «εξαφανίστηκε» ο Σωτήρης Τσιόδρας; 

Το ενδεχόμενο του lockdown στην Αττική είναι πάντα στο τραπέζι, αλλά θεωρείται έσχατη λύση στην οποία θα καταφύγουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι όταν κι εάν η κατάσταση ξεφύγει, ειδικά όσον αφορά στην πληρότητα των ΜΕΘ που θα κρίνει και τις αντοχές του συστήματος υγείας. 

Σκέψεις για lockdown 2 – 3 εβδομάδων

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως δεν υπάρχει εμπειρία ούτε στο εξωτερικό για την επιβολή τοπικών lockdown σε δήμους, κάτι που είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί. 

Αναστολή και σε παραστάσεις σε υπαίθρια θέατρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι έχει πέσει η επιβολή ενός lockdown δύο – τριών εβδομάδων στα πρότυπα του Ισραήλ, που και θα μπορούσε να ανασχέσει τη διασπορά του ιού και να μην προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία. 

Εστία υπερμετάδοσης τα Μέσα Μεταφοράς

Πριν την επιβολή του lockdown πάντως, η κυβέρνηση εξετάζει δύο παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν άμεσα. 

Χαρδαλιάς: 4 χρώματα για την κατάσταση σε κάθε Δήμο

Η πρώτη έχει να κάνει με τα μέσα μεταφοράς και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σκέφτεται ακόμα και την «επιστράτευση» των ΚΤΕΛ για να πυκνώσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων, και να συμπαρασυρθεί και το Μετρό, ώστε να αποσυμφορηθούν οι αποβάθρες στους σταθμούς. 

Αναβάλλεται η σύνοδος κορυφής της ΕΕ - Σε καραντίνα ο Σαρλ Μισέλ!

Η δεύτερη είναι τα «ξενοδοχεία καραντίνας» στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας. 

Τέλος από την Παρασκευή θα ξεκινήσει να λειτουργεί και η ειδική πλατφόρμα covid19.gov.gr, η οποία θα ενημερώνει για τα κρούσματα κορωνοϊού σε κάθε δήμο και τα μέτρα που ισχύουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top