Χαρδαλιάς: 4 χρώματα για την κατάσταση σε κάθε Δήμο

«Κρίσιμη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας» 

Νίκος Χαρδαλιάς

Στην κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκε εκτεταμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση.    

"Άναψε φωτιές" το "χειροφίλημα" Χαρδαλιά σε ιερέα 

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο «για πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας στην Ελλάδα» και  ειδικά στην Αττική, ενώ επισήμανε ότι το Λεκανοπέδιο Αττικής βρίσκεται  στο «πορτοκαλί».

Ένα βήμα πριν το lockdown η Αττική μετά τον αριθμό - ρεκόρ των κρουσμάτων!

Πρόσθεσε πάντως ότι  όπου εφαρμόστηκαν τοπικά μέτρα, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και υπενθύμισε τα νέα μέτρα που ισχύουν  μέχρι τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική για την αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφορά και των χώρων εργασίας. 


Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα covid19.gov.gr θα υπάρχει χάρτης ανά δήμο και περιφερειακή ενότητα με τέσσερα χρώματα μένο (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο) για τον βαθμό επικινδυνότητας σε κρούσματα κορωνοϊού. Στην πλατφόρμα αυτή, με χρήση του Ταχυδρομικού Κώδικα του τόπου κατοικίας τους, οι πολίτες θα βλέπουν επίσης τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους, ανά τομέα δραστηριότητας.

Κορωνοϊός: 346 νέα κρούσματα στη χώρα - Τα 210 στην Αττική

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα για πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αφετηρία από την Πέμπτη και ισχύ σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά,  σήμερα ενεργά είναι 4.363 κρούσματα, 1.738 ασθενείς πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο, ενώ 8.703 ανάρρωσαν κατ' οίκον.

Για τα σχολεία ανακοίνωσε ότι  σε σύνολο 14.060 πανελλαδικά, μόνο επτά (δύο Νηπιαγωγεία, δύο  Δημοτικά, δύο Γυμνάσια, ένα Λύκειο) έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους, ενώ τμήματα έκλεισαν σε 51 σχολικές μονάδες (τρία  νηπιαγωγεία, 18 Δημοτικά, 17 Γυμνάσια, 13 Λύκεια).

Για το ενδεχόμενο νέου lockdown ο υφυπουργός δήλωσε ότι  σκοπός είναι να μην πάμε σε νέα μέτρα, αλλά να εφαρμοστούν όσα ήδη έχουν ανακοινωθεί. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top