Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown

Συνεχίζεται ο τριψήφιος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 18-08.

Στο ενδεχόμενο γενικού lockdown μετά τη μεγάλη άυξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: Το 83% των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι εγχώρια

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής lockdowns, ακόμα και των τοπικών: «Είμαστε μακριά ακόμα και από τοπικά lockdowns», είπε. 

ΠΟΥ: Η Ευρώπη μπορεί να διαχειριστεί τον κορωνοϊό χωρίς ολικά lockdown

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Πραγματικά όλες οι αναφορές για lockdown είναι τουλάχιστον άστοχες. Για να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα και για να γίνει αυτό, πρέπει να τα εφαρμόσουμε. Γιατί αυτό είναι το καλύτερο για όλους εμάς».

Μάλιστα, ερωτηθείς αν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο υφυπουργός σχολίασε ότι «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά είναι πρόωρο θαρρώ να μιλήσουμε για δεύτερο κύμα. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάς υπενθυμίζουν ότι χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ανακοινώθηκαν 264 νέα κρούσματα εντός 24 ωρών, με τα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, να είναι ξανά στο «κόκκινο», ενώ αυξημένος ήταν και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών που ανήλθαν στους 31.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top