Χαρδαλιάς: Το 83% των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι εγχώρια

«Δεν αποκρύπτεται κανένα κρούσμα»

Ολοκληρώθηκε για σημερα, Τρίτη, η ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Κορωνοϊός – Μέτρα: Οι 17 περιοχές όπου τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, σε σχέση με άλλες χώρες. Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο. «Σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας η Πολιτική Προστασία έχει πλήρη εικόνα και κάνει όσα χρειάζεται για να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών».

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία, το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια. Αυτό σημαίνει ότι η μετάδοση οφείλεται στη μη τήρηση των μέτρων προστασίας και όχι στο άνοιγμα του τουρισμού.

Αναφορικά με την ακριβή προέλευση των κρουσμάτων, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως η μη ανακοίνωση συγκεκριμένου αριθμού κρουσμάτων ανά νησί, γίνεται για να μην υπάρξει στοχοποίηση. 

Μάλιστα, απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυτή τη στιγμή τοπικά lockdowns, λέγοντας πως «απέχουμε πάρα πολύ από αυτό».

«Δεν αποκρύπτεται κανένα κρούσμα»

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι όλα τα κρούσματα αναφέρονται με απόλυτη διαφάνεια, τόσο από τα νοσοκομεία αναφοράς όσο και από τις κλινικές. 

Κορωνοϊός: «Έως 15.000 οι ασυμπτωματικοί στην Ελλάδα και δεν το ξέρουν»

«Κανένα εργαστήριο δεν θα ρισκάρει να χάσει την άδειά του ή να τους ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις» ανέφερε, απαντώντας έτσι στα fake news που κυκλοφορούν.

«Φαντάζεστε κάθε εργαστήριο να ανακοίνωνε τα δικά του στοιχεία; Δεν υπάρχει κανένας άλλος αριθμός κρουσμάτων, παρά μόνο ο αριθμός που ανακοινώνει κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ» σημείωσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top