Κορωνοϊός: «Έως 15.000 οι ασυμπτωματικοί στην Ελλάδα και δεν το ξέρουν»

Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα για την αύξηση των κρουσμάτων

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ ανέφερε ότι είναι πιθανό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα να κυκλοφορούν έως και 15.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων - Πού εντοπίζονται

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής στον ΣΚΑΙ, «Το βασικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί και ειδικά νέοι και φυσικά αυτοί αποτελούν πηγή του ιού που μπορούν να μολύνουν όσους βρίσκονται κοντά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε πως το καλό νέο είναι ότι μειώθηκαν τα κρούσματα και πήγαμε στα 150, ότι έχουμε μια σταθεροποίηση από 150 – 250 κρούσματα την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αυξημένη μετάδοση, αλλά σταθερή μετάδοση», τόνισε. 

Κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα τεστ που έγιναν στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας

Τι ανέφερε για το άνοιγμα σχολείων 

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Δερμιτζάκης επεσήμανε ότι «αρχίζω να βλέπω μια καλύτερη εικόνα, αλλά θα ήθελα να υπάρξει σοβαρή μείωση στα κρούσματα και ειδικά στην κοινότητα, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία διευκρινίζοντας πως δεν πρέπει να είναι τριψήφιος ο αριθμός και ιδανικά τα κρούσματα να είναι 40, 50 ή 60».

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top