Κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα τεστ που έγιναν στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας

Ελήφθησαν δειγματα σε πάνω από 300 ταξιδιώτες

Αρνητικά είναι τα ευρήματα σε όλα τα τεστ κορωνοϊού που ελήφθησαν σε πάνω από 300 ταξιδιώτες που επέστρεψαν την Κυριακή στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Πότε πρέπει να κάνουν τεστ οι εκδρομείς του 15αύγουστου

Η λήψη έγινε από τον ρινοφάρυγγα και αναλύθηκε με τη μέθοδο PCR. Η ανταπόκριση των πολιτών στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής ήταν μεγάλη, καθώς και στα δύο λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας διενεργήθηκαν, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών και με την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών, πάνω από 300 δειγματοληπτικοί, επιδημιολογικοί έλεγχοι.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς και με τη Δημόσια Υγεία της Περιφέρειας Αττικής.

Τεστ κορωνοϊού στον Πειραιά

Τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού στο λιμάνι του Πειραιά παρουσία του Γ.Πατούλη.

Τεστ κορωνοϊού κάθε μέρα στον Πειραιά κατά την επιστροφή των τουριστών

Με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και με δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται το μεγαλύτερο ποσοστό επιστροφής των εκδρομέων, προγραμματίζεται από τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής να βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε1) από αύριο και κάθε μέρα ένα εξειδικευμένο κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών, το οποίο θα διενεργεί, σε εθελοντική βάση, ελέγχους σε επιβάτες που επιστρέφουν και εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα, όπως βήχα και πυρετό.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι «τα αρνητικά αποτελέσματα των χθεσινών εξετάσεων αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα, ωστόσο απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση. Θα συνεχίσουμε με στοχευμένες δράσεις, προκειμένου να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια των πολιτών και της Αττικής μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top