Κορωνοϊός: Πότε πρέπει να κάνουν τεστ οι εκδρομείς του 15αύγουστου

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε Πειραιά και Ραφήνα

Οι πρώτοι εκδρομείς του Αυγούστου, αλλά και όσοι είχαν φύγει για τις ημέρες του 15αύγουστου, έχουν αρχίσει να επιστρέφουν από χθες, Κυριακή, και η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι έντονη.

Η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί με ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Κορωνοϊός; Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Στο «κόκκινο» η Αττική

Παράλληλα, εθελοντές διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα.

Κορωνοϊός: 217 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Κορωνοϊός: Κλειστά μπαρ, εστιατόρια από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

Ποιος είναι ο σωστός χρόνος για διεξαγωγή τεστ

«Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή με ένα κρούσμα και αλλόφρονες πάνε την άλλη μέρα για τεστ. Υπάρχει ένας χρόνος επωάσεως μιας εβδομάδας μπορεί και περισσότερο. Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί έως και 2-3 μέρες πριν την επώαση, συνεπώς ο κατάλληλος χρόνος για το τεστ είναι 5 με 7 μέρες. Αλλά ας μην βασιζόμαστε στο τεστ. Εάν κάποιος έχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή καλό είναι να κρατήσει αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης», τόνισε ο Άλκης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: «Πιο επικίνδυνη η κατάσταση από τον Μάρτιο»

Σε υποχρεωτικό προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό θα υποβάλλονται όλοι οι εργαζόμενοι μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, που επιστρέφουν από άδεια, αλλά και όσοι εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (π.χ. εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών).

Οι έλεγχοι, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα πραγματοποιούνται με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.

Εξάλλου, ο κ. Χαρδαλιάς είχε απευθύνει έκκληση στους νέους, που επιστρέφουν από διακοπές στα νησιά, να μπαίνουν σε οικειοθελή «καραντίνα» για μία εβδομάδα και να κάνουν εκτεταμένη χρήση της μάσκας, ειδικά σε κλειστούς χώρους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top