Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Στο «κόκκινο» η Αττική

217 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Κυριακή - Σε ισχύ τα νέα μέτρα

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αλλά και η αύξηση των ασθενών που έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 217 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κορωνοϊός: Χειροπέδες σε τρεις ταξιδιώτες που «έσπασαν» την καραντίνα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα νοσοκομεία όλης της χώρας νοσηλεύονται 244 ασθενείς, που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, από 145 που νοσηλεύονταν την προηγούμενη Κυριακή. Από τους 244, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ οι 24.

Κορωνοϊός: 217 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Η εβδομάδα, που διανύουμε, αναμένεται «καυτή», καθώς οι επόμενες ημέρες θα αποδειχθούν καθοριστικές για την πορεία των πραγμάτων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέα μέτρα, ενόψει και του Σεπτεμβρίου, όπου ανοίγουν και τα σχολεία.

Στο «κόκκινο» η Αττική – Μεγάλο πρόβλημα σε Λάρισα

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Αττική, όπου από σήμερα ισχύει και στον πιο πυκνοκατοικημένο νομό της χώρας, όπου – μεταξύ άλλων – τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

Κορωνοϊός: Κλειστά μπαρ, εστιατόρια από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται και στη Λάρισα, καθώς από τους 20 συνολικά ασθενείς, που νησοηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής, οι 14 είναι εκεί, ενώ από τους 24, που νοσηλεύονται διασωληνεμένοι, οι 4 είναι στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Οι ειδικοί επιμένουν ότι το σημείο-κλειδί για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας είναι η χρήση της μάσκας, με τα κυβερνητικά στελέχη να υπενθυμίζουν διαρκώς την ατομική ευθύνη του καθενός.

Άλλωστε, έχει γίνει αυστηρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top