Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου

Με μάσκες οι μαθητές

Στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

Ωστόσο, η ανησυχία των γονέων είναι μεγάλη μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες και αναρωτιούνται πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία χωρίς να κινδυνεύσουν τα παιδιά τους.

Κορωνοϊός: Μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων - Πού εντοπίζονται

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι πρώτες πληροφορίες για την επαναλειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας αναφέρουν ότι:

-    Δε θα υφίσταται σύστημα εκ περιτροπής

-    Δε θα ισχύσει το σύστημα «πρωί-απόγευμα», καθώς πιστεύεται ότι θα δημιουργηθούν ανισότητες μεταξύ σχολείων και μαθητών.

Τα μαθήματα φαίνεται ότι θα διεξάγονται κανονικά, με την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, όπως τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την τήρηση μεγάλων αποστάσεων, η οποία φαίνεται ότι θα αυξηθεί, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και επιπλέον αίθουσες για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Με τηλεμαθήματα οι φοιτητές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, αναμένεται να διατηρηθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top