Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

Πέτσας: Αν τηρήσουμε τα υπάρχοντα μέτρα, δε θα έρθουν νέα

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς για τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις: να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Open.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Στο «κόκκινο» η Αττική

Σχολιάζοντας ο ίδιος το αν υπάρχει πιθανότητα αναβολής της εν λόγω ημερομηνίας, είπε πως «όσο κι αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, είπε: «Αν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα, θα τα πάρουμε. Αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποτινάξουμε τη χαλάρωση, που παρατηρείται τελευταία. Εάν το καταφέρουμε αυτό, δε χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά η εφαρμογή των υφιστάμενων».

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τα σχολεία–Στο τραπέζι η εκ περιτροπής λειτουργία

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, είπε πως «ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους γείτονές μας, αν το επιθυμούν» και πρόσθεσε: «Είναι θέμα και δικό τους να σταματήσουν τις προκλητικές ενέργειες για να υπάρξει αποκλιμάκωση και να ξεκινήσει ο διάλογος».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top